E-commerce-implementaties

Verkopen op online marktplaatsen

Wat is een online marktplaats?

Een online marktplaats is een platform dat verkoper en aanbieder samenbrengt. Je kan er nieuwe productpagina’s aanmaken of je als verkoper aanbieden bij bestaande producten. De aanbieder met het beste aanbod (prijs, levertermijn, enz.) wordt als de standaard verkoper ingesteld op de marktplaats. De transactie vindt op het platform plaats. Hiervoor ontvangt het platform een commissie. De bekendste voorbeelden zijn Amazon en bol.com.

Voordelen van marktplaatsen:

  • Voor alle sectoren
  • B2C én B2B
  • Snel internationaal verkopen
  • Opslag en verzending vanuit Amazon (FBA) en bol.com (lvb) is mogelijk
  • Het marktaandeel van marketplaces wordt steeds groter
verkopen op marktplaatsen

Zakelijk inzicht, +10 jaar ervaring met eigen webshops

100% Belgisch,
geen outsourcing

Gecertificeerde experts in kwalitatieve technologieën

ecommerce advies

Begeleiding in jouw marktplaatsavontuur

De wildgroei aan internationale marktplaatsen en prijsvergelijkers zorgt voor moeilijke keuzes, maar veel (internationaal) omzetpotentieel. Wij begeleiden bedrijven in de keuze van het gepaste kanaal, we zetten accounts strategisch op en leiden de gebruikers op om aan de servicevoorwaarden te voldoen.

We integreren de order- en productsynchronisatie in je Magento 2 B2C-webshop of B2B-bestelplatform. Resultaat: minimale extra operationele last, maximale afzetmarktvergroting.

We zijn officiële partner en verdeler van het Nederlandse bedrijf Channable. We integreerden hun data-tool in onze Magento 2 B2C-webshop en ons B2B-bestelplatform.

Wat met vergelijkingssites?

Niet alleen marktplaatsen, maar ook vergelijkingssites (ook wel ‘prijsvergelijkers’) kunnen een belangrijke rol spelen in je online strategie. Op zulke sites kunnen bezoekers verschillende aanbieders van een product met elkaar vergelijken, op vlak van productprijs, verzendkosten, klantenervaringen en meer.

Enkele bekende vergelijkers zijn Google Shopping, Tweakers.net, Kieskeurig.be en Vergelijk.be. Het grote verschil met marktplaatsen is dat je op deze sites geen producten kan kopen. De transactie vindt altijd op de webshop zelf plaats. Deze platformen dienen enkel om verschillende webshops te vergelijken, zodat de bezoeker geïnformeerd een webshop kan kiezen.

We verlenen voor vergelijkingssites dezelfde diensten als voor marktplaatsen. We helpen je in de keuze, de configuratie, de integratie met je webshop en geven een praktische opleiding.

 

vergelijkingssites

Marktplaatsen: langetermijnstrategie

Zodra je marktplaatsen live staan, is het werk niet afgerond. Wat als je extra producten wilt verkopen? Hoe ga je het verhoogde aantal bestellingen verwerken? Is het niet beter om de logistieke verwerking (deels) aan de marktplaats over te laten? Hoe krijg je goede beoordelingen van klanten op de marktplaatsen? Hoe zorg je dat je bovenaan staat en blijft staan op relevante zoekwoorden?

Wij helpen je bij de strategie op lange termijn en zorgen dat je een passend antwoord hebt op alle bovenstaande vragen. Zo heb je van in het begin een duidelijk toekomstplan en kom je niet voor negatieve verrassingen te staan.

Vrijblijvend contact opnemen?

Aarzel niet om Mike Boon, Managing Partner bij eWings, te contacteren over jouw project. We helpen je graag verder.

5

Magento 2 specialisten met 10+ jaar praktische ervaring

5

Gecertificeerde experts in kwalitatieve technologieën

Of bel het nummer +32 3 443 12 22 voor meer informatie.