Magento

#WEBUILD
MAGENTO 2 WEBSHOPS

Begin met een voorsprong aan e-commerce. Kies voor een webshop gebouwd op Magento om veilig, performant en efficiënt online te verkopen. Meerdere webshops in 1 installatie? Geen probleem!

Magento 2 | een eWINGS platform

We bouwen geen Magento webshop van nul, maar hebben een eigen oplossing gecreëerd. Reken op een rijke basis met verschillende e-commerce toepassingen die elke e-ondernemer nodig heeft. De front-end kan helemaal op maat, terwijl de back-end al ontwikkeld is.

Daarom zeggen wij graag: Magento as a service!

Lees verder om alle kenmerken te ontdekken.

eWINGS | een full service partner

Je bent enthousisast en wil je gratis e-commerce of webshop-analyse? Bel dan met Mike op +32 476 54 09 25 en hij toont je hoe je jouw project vleugels geeft.
N

B2B én B2C

N

Korte doorlooptijd

N

Multi-webshop

N

Responsive design

Magento 2 | Basis

Het eWINGS Magento 2 platform heeft sterke basisfunctionaliteiten. We hebben het CMS verfijnt zodat het een sterke start garandeert voor elk e-commerce project.

Responsiveness.

Elke webshop die we afleveren is responsive en zal dus de inhoud efficiënt en kwalitatief weergeven op elk (mobiel) apparaat.

Multi store setup.

Meerdere webshops zijn mogelijk binnen 1 installatie.Elke webshop kan “erven” van de default installatie, maar elk detail kan ook worden “overschreven” voor een specifieke webshop, zodat de “look and feel” en functionaliteiten ook totaal kunnen verschillen. Omdat alles vertrekt vanuit één default installatie is het globaal systeem onderhoudsvriendelijk.

Zoekmachineoptimalisatie.

Er zijn een hele reeks technische SEO-optimalisaties:

 • Leesbare URLs;
 • Meta tag-velden voor producten, categorieën en CMS-pagina’s;
 • Automatische redirect wanneer de URL van een product of categorie wordt veranderd;
 • Canonical tags op product en categorie-niveau.

Trafiek en conversiemeting

We leveren webshops standaard op met een Google Analytics script om alle data te kunnen meten. Verder is er ook een geïmplementeerde uitbreiding van Google Analytics: Enhanced Ecommerce.

Soorten producten

Het aanmaken van producten verloopt door middel van een gestroomlijnd proces, waar eenvoudig nieuwe artikelen kan creëren. Dit kan via het importeren via Excel sheet of via API (bijvoorbeeld d.m.v. een PIM).
Magento ondersteunt verschillende producttypes, zoals simple, configurable, downloadable en bundled products.

Mega Menu

Behalve een klassieke menu is er de Mega Menu. Een menu met functionaliteiten zoals:

 • Tonen van iconen bij de menu-elementen;
 • Tonen van banners of ander beeldmateriaal in de dropdowns;
 • Mogelijkheid om meerlagige menu’s te maken;
 • Enz.

Features | B2B

Automatische btw-nummer validatie

BTW-nummers worden automatische gevalideerd in de checkout. Zo weet de bezoeker perfect wanneer hij BTW moet betalen en wanneer ze onder de EU intra-communautaire BTW-vrijstelling vallen. Dit zorgt ook voor gemak bij de webshop-eigenaar omdat facturatie op een correcte manier kan gebeuren.

Er wordt gecheckt tegen de VIES-databank van de Europese Unie waardoor alle Europese BTW-nummers gevalideerd worden. Ook voor export-orders buiten de EU kunnen regels ingebouwd worden om de juiste BTW-afhandeling te verkrijgen (intracommunautaire zendingen).

Klantengroepen
Klantenaccounts kunnen gekoppeld worden aan klantgroepen. Men kan aan elke groep andere voorwaarden koppelen, zoals bijvoorbeeld prijzen, transportvoorwaarden, betaalmethoden, enz.
Betalen op factuur
Deze betaaloptie is aanstuurbaar per klantengroep, zodat enkel specifieke klanten deze optie kunnen kiezen in de checkout.
Prijzen verbergen
Alle prijzen kunnen volledig of deels verborgen worden voor niet-ingelogde klanten of bepaalde klantengroepen. Daarbij komt er een bericht met link naar keuze in de plaats van de koopknop, bijvoorbeeld “vraag een account aan”.
Documenten opladen
Specifieke documenten kunnen per klant of klantengroep opgeladen worden zodat deze enkel beschikbaar worden voor de juiste personen.
Aanvraag-tot-klant-procedure
Het systeem kan opgezet worden zodat enkel goedgekeurde klanten een account krijgen en een aankoop kunnen doen. Ze worden dan efficiënt door een aanvraagprocedure geleid.

Dit werkt uitstekend samen met het afschermen van prijzen voor klantengroepen.

Features | Marketing

SEO optimalisaties

Om het maximale te presteren in zoekmachines hebben we SEO Suite geïmplementeerd.

Dit omvat o.a.:

 • Voorkomen van “duplicate content”;
 • Crawl- en indexatie-optimalisatie;
 • Dynamisch opgevulde meta-content d.m.v. templates;
 • Rich snippets;
 • Breadcrumb-optimalisaties;
 • Custom aanstuurbare XML- en HTML-sitemaps;
 • En nog veel meer.
Custom landingpagina's

De categorie-en de productpagina’s moeten een essentieel onderdeel van uw SEO-strategie zijn, maar soms volstaan deze niet. Vaak is het van groot belang om ook landingspagina’s te kunnen maken gericht op een specifiek doel.

Met onze uitbreiding is het perfect mogelijk om SEO-geoptimaliseerde pagina’s aan te maken.

Hiermee kan je pagina’s creëren die 100% kunnen beantwoorden aan de zoekopdrachten van uw klanten in een zoekmachine. Specifieke zoektermen zullen dan resulteren in een overzichtspagina met alle producten die relevant zijn voor deze zoekopdracht. Als gevolg stuw je de conversies de hoogte in.

Blog
We voegden een efficiënte en performante blog toe die onder meer toelaat om te categoriseren, (social media) commentaren toe te laten, widgets heeft, enz.
Mailchimp
Met Mailchimp voor Magento 2 ondersteunen we een diepe integratie tussen het CMS en het meest gebruikt e-mailmarketingsysteem in het Westen, Mailchimp.

Belangrijke features:

 • Synchronisatie van producten, nieuwsbriefinschrijvingen, klanten en orders;
 • Opzetten van marketing automatisaties (voorstellen van complementaire producten, uitsturen van review aanvragen, terugwinnen van klanten die al lang niks meer hebben besteld, etc.);
 • Stuur automatisch een “abandonned cart e-mail” naar klanten die gestopt zijn tijdens het aankoopproces. Dit werkt conversieverhogend.
 • Enzovoort.
Feedgeneratie
Deze functionaliteit heeft als doel eenvoudig automatische feeds in csv, tekst of XML te genereren. Dit is nodig voor connectie met verschillende marketingkanalen: Beslist, Google Shopping, Twenga, Idealo, LeGuide, enz. Deze module kan er met een gewenste frequentie ‘verse’ productinformatie leveren.
Google Tag Manager (Enhanced Ecommerce)
eWINGS verzorgt in elk project de technische setup van Google Tag Manager en Google Analytics. Wij ervoor zorgen dat de website, GTM en GA met elkaar communiceren inzake website-trafiek en orders.

Daarnaast zijn er nog een aantal uitbreidingen die dankzij Enhanced Ecommerce nog veel specifiekere inzichten geven zoals de funnel van het winkelgedrag, betaalgedrag, enz.

Customer Feedback
Ekomi is een externe partner die gespecialiseerd is het verzamelen van reviews over de verkoper en – optioneel – de artikelen die verkocht worden.

Belangrijkste features:

 • Automatisch versturen van review requests;
 • Tonen van productreviews op product- en categoriepagina’s;
 • Toon d.m.v. een widget de algemene score op de frontend.

Opmerking: hiervoor is een aparte overeenkomst met Ekomi noodzakelijk.

Features | Marketplaces

Marketplaces

Door middel van een “feed management tool” kunnen we ons Magento 2 platform connecteren met marketplaces. Producten uit je catalogus zullen te koop staan op de gewenste kanalen met de juiste stockwaarden. Orders zullen syncen naar je eigen Magento 2 ordermenu, waardoor de verwerking de “normale” flow doorloopt.

Door middel van verschillende regels en filters kan het aanbod volledig gestuurd worden. Importeer eenvoudigweg met onze trackingcode importer de trackingcodes, en het order zal bevestigd worden op de marketplaces.

Dankzij deze tool wordt schaalbaarheid mogelijk zonder controle te verliezen.

Prijsvergelijkers
Dankzij de “feed management tool” kan je eenvoudig je productdata naar verschillende marketingkanalen sturen. Op basis van regels en filtering heb je 100% controle over de gepubliceerde data. Reken daarbij mogelijkheden tot dynamische advertenties.

Features | Maatwerk (Custom Development)

Maatwerk

We zijn erin geslaagd om de kracht van Magento2 te bundelen in een oplossing die vol met de belangrijkste eCommerce features zit. Dit duidt niet op een limitatie, het platform is “open”. Voor elke vraag op maat hebben we maatwerkmogelijkheden.

Zo werken we nauw samen met ons zusterbedrijf PhPro binnen onze Xplore Group. PHPro is gespecialiseerd in PHP-development. Hun kennis van Magento is van het hoogste niveau. Zij hebben de meeste Certified Magento Developers in België, en waren in 2017 al de enigste in dit land met een Magento 2 Trained Partner Badge. Als leiders in de sector werken ze voor verschillende sterke (inter)nationale bedrijven zoals Bose, JBC, Bel&Bo, …

Dankzij deze samenwerking hebben we een sterk strategisch én technisch team klaar staan.

Features | User Experience (UX)

Slimme zoekfunctie

De slimme zoekfunctie zorgt ervoor dat bezoekers snel het correcte product te vinden. D.m.v. “machine learning” wordt het systeem constant “slimmer”.

De slimme zoekfunctie kan perfect overweg met spellingfouten. Zo krijg je toch alle tafels terug als men “taafel” typt.

Inclusief volgende kenmerken:

 • Gestuurd op basis van logaritmes die rekening houden met surfgedrag en orderhistoriek
 • Combinatie van “live search” en zoekresultatenpagina
 • Live search is een dropdown uit de zoekbalk waarin de producten die het best beantwoorden aan de zoekopdracht, verschijnen met foto, prijs en kortingsprijs.
 • Zoekresultatenpagina geeft een overzicht van alle mogelijke resultaten, gesorteerd op populariteit én kans dat de klant een order plaatst. Deze pagina is ook inclusief filtering. Zo vindt de klant steeds het gezochte product.
Dynamische productaanbevelingen

Sturing wordt gedaan op basis van algoritmes, die het zoek- en klikgedrag van de bezoekers analyseren, en de orderhistoriek. Dit resulteert in meer en duurdere aankopen.

Belangrijkste features:

 • Standaard implementaties van sliders op de belangrijkste plaatsen;
 • Toon eender welke slider, op eender welke locatie;
 • 16 verschillende types van sliders (bestsellers, trending products, cross sells, up sells, last visited, last clicked, last purchased, etc.).
Uitgebreide categoriefiltering
Magento 2 heeft een goede gelaagde navigatie (layered navigation). Wij hebben deze nog uitgebreid:

 • Multi-select in filtering;
 • Bepalen welke attributen op welke categorie van toepassing zijn;
 • SEO-verbeteringen, zoals verbeteringen aan de URL-opbouw van de filters.
Custom leveropties
Allerlei custom leveropties en afhaalmethodes kunnen worden ingesteld. Dit met regels op basis van het land, orderwaarde, klantengroep, enz.

Dit is zeer handig als je gratis afhaling wil aanbieden, of wanneer er voor een bepaald land verschillende leveropties zijn (denk aan normale levering, expresslevering, zaterdaglevering, enz.).

Voorraadstatus en -communicatie
We hebben zelf een feature ontwikkelt die aan potentiële kopers direct en duidelijk de verwachte levertermijn en stocksituatie toont.

In het eWINGS MAgento 2 platform kan je een “cut-off time” instellen, wat het tijdstip aangeeft tot wanneer een pakket dezelfde dag nog logistiek verwerkt kan worden. Stel dat deze wordt ingesteld om 16:00, dan zal een bezoeker die vóór 16u de website bezoekt een bericht zien als “Voor 16u besteld, woensdag 02 juni 2030, geleverd”. Als hij ná 16u de website bezoekt dan zal hij een bericht te zien krijgen als “Bestel nu, en ontvang uw bestelling op donderdag 3 juni 2030”.

Alle teksten, doorlooptijden voor logistiek en “cut-off times” zijn dynamisch instelbaar.

Er werd ook rekening gehouden met drop&ship producten, die aangepaste berichten zullen tonen omdat de logistieke handling anders is. Er is ook specifieke berichtgeving voor “overselling” en “out-of-stock” producten. Tenslotte is er ook berichtgeving voor producten die langdurig niet op stock zijn.

Commentaarveld in checkout
In standaard Magento 2 is het niet mogelijk om een bericht na te laten in de checkout. Wij hebben dit wel mogelijk gemaakt in het platform.

Belangrijkste features:

 • Klant kan een bericht geven bij zijn bestelling;
 • Verantwoordelijke voor de verwerking van het order ziet dit in het order-overzicht en in het order zelf;
 • In de bevestigingsmail kan het tekstje ook gezet worden. Zo is de klant zeker dat zijn bericht goed doorgekomen is.

Features | Sales

Spaarpuntensysteem
Verhoog de loyaliteit van de klant door hen automatisch spaarpunten te geven voor verschillende acties op de website. Zo kan men punten geven voor de volgende zaken:

 • Accountcreatie;
 • Inschrijving op de nieuwsbrief;
 • Schrijven van (geverifieerde) reviews;
 • Shares op social media;
 • Enzovoort.

De klant wordt perfect op de hoogte gehouden door aangepaste meldingen en het is uiteraard ook te raadplegen vanuit het klantenprofiel. De verdiende punten kunnen gespendeerd worden bij een volgende bestelling.

Daarnaast kan dit ook ingezet worden als marketing-tool, omdat er ook vanuit de backend punten geïmporteerd kunnen worden. Zo kan men bijvoorbeeld de top 20 van klanten 10€ in krediet geven, etc.

Cadeaubonnen
Dit laat toe dat bezoekers cadeaubonnen kunnen aankopen die automatisch gegenereerd worden.

Belangrijkste features:

 • Mooi vormgegeven cadeaubonnen;
 • Kopers kunnen zelf afbeeldingen opladen;
 • Op de bon kan een bericht gezet worden;
 • De bon wordt per mail (of geprint) bezorgd;
 • Duidelijkheid in de checkout: 1 veld voor zowel cadeaubonnen als kortingscodes.
Gratis geschenk
Met deze uitbreiding kan je een extra gratis artikel in het winkelmandje van de bezoeker plaatsen. Zo zou men bijvoorbeeld deze actie kunnen opzetten: bij aankoop van een kandelaar, krijg je 2 bijhorende kaarsen gratis.

De klant wordt hiervan op de hoogte gebracht met een pop-up en door een melding in het winkelmandje en het orderoverzicht.

Factuur lay-out
Deze extensie laat toe om:

 • Product attributen op de factuur te vermelden;
 • Factuur als PDF te verzenden;
 • Visualisatie van cross-sell producten op de factuur op te nemen;
 • Aangepaste lay-out per store;
 • Extra informatie vermelden op factuur.
Exclusieve toegang
In sommige gevallen is het interessant om webshoptoegang te beperken. Denk maar aan promotoionele-websites, waarbij de actie niet publiek mag zijn. Dit kunnen we oplossen door alle trafiek op te vangen en naar een login-pagina te sturen. Hier zal de bezoeker een wachtwoord moeten ingeven alvorens de webshop te kunnen bezoeken.
Multisafepay Paymentgateway
Multisafepay is onze “prefered partner”. Zij hebben een sterke implementatie voor Magento 2 die we geïmplementeerd hebben.

Er zijn enorm vele betaalmogelijkheden: bancontact, KBC, Belfius, ING, IDEAL, Visa, Sofort, Klarna, enz.

Daarbij wordt er ook “bankoverschrijving” ondersteund. Dit gebeurt automatisch wat resulteert in het automatisch afpunten van een order waardoor er geen manuele controle meer moet gebeuren.

Features | Operationeel & integraties

Importeren stock

We integreerden een stock import functie. Hierdoor kan je stockwaarden (automatisch) importeren.

Belangrijkste features:

 • Importeer TXT-, CSV- of XML-bestanden;
 • Importeer vanaf local of remote destinations. Bijvoorbeeld vanaf een FTP of via een webservice;
 • Tot 1000 stock updates per seconde;
 • Enzovoort.

De stock is ook aanstuurbaar via API vanuit je stockbeheersysteem, zodat er een real-time synchronisatie is.

Importeren track & trace codes

Als transporteur de pakketten ophaalt, krijgt het order een track & trace-code. Met deze module kan je ervoor zorgen dat de klant deze via mail ontvangt, kan raadplegen in de klantenomgeving, enzovoort.

Belangrijkste features:

 • Importeren via CSV of XML;
 • Eenvoudige kolom-mapping;
 • Importeer vanaf lokale directories, FTP, SFTP of via webservice;
 • Ondersteunt partial shipments;
 • Enzovoort.

De trackingcodes zijn ook aanstuurbaar via API.

Exporteren bestellingen

Met deze uitbreiding kunnen orders geëxporteerd worden, om geïmporteerd te worden in je eigen ordermanagement systeem.

 • Configureer zoveel export profiles als nodig;
 • Bouw de export profile volgens jouw wensen. Gebruik order- en productinformatie om de export te verrijken;
 • Exporteer naar de locatie die u verkiest: lokaal, FTP of SFTP;
 • Exporteer naar CSV of XML;
 • Enzovoort.

Zoals alles in Magento 2 zijn de orders ook exporteerbaar via API, zodat een real time koppeling kan worden gebouwd.

Versturen e-mails via Mandrill

In het geval u werkt met Mailchimp als e-mailsysteem, bieden wij ook Mandrill aan als e-mail gateway. Mandrill is een betalende add-on op Mailchimp, waarmee alle e-mailcommunicatie van de website wordt getraceerd en die wekelijks rapporteert op het aantal verstuurde mails.

De voornaamste reden om te kiezen voor Mandrill is dat er wekelijks ook een kwaliteitsscore wordt gegeven aan uw account.

Ze traceren bijvoorbeeld e-mails naar SPAM-domeinen, SPAM-complaints van de e-mailontvanger en kunnen zo bepalen wanneer uw domeinen risico’s lopen om een SPAM-blacklisting op te lopen.

Features | Onderhoud en Hosting

Onderhoud en hosting
Vaak ben je als webshopuitbater zelf verantwoordelijk voor het onderhoud van je webshop. Denk maar aan nieuwe minor en major versies, security patches, bug fixes, enzovoort. eWINGS neemt dit uit je handen en garandeert een service van A tot Z.

Hosting is van primordiaal belang. We hebben een vaste hosting partner gespecialiseerd in Magento. We garanderen performantie en competitieve prijzen.

Testomgeving
We onderhouden development servers. Nieuwe ontwikkelingen van ons Magento 2 platform worden daarop eerst uitgebreid getest.

Op aanvraag leveren we ook voor jouw project een testomgeving op.

Waarom eWINGS? | Meer dan Magento

Flexibele infrastructuur

Kleine en grote webshops, met veel of enkele functies, alles is mogelijk.

Conversiegericht

Het platform is gemaakt om te converteren en uw e-commerce business verder te ontplooien.

E-commerce ervaring

We weten als geen ander wat u nodig heeft omdat wij eigen webshops hebben beheerd.

Veelzijdige partner

Wij kunnen uw opslag en distributie vanuit ons eigen magazijn beheren.
Mike Boon - eWINGS

Klaar om eens te praten over jouw project?

Op zoek naar antwoorden?
Kom vrijblijvend met Mike of een andere eWINGS e-commerce expert spreken. Wij zorgen voor de koffie (of thee)!