Captain Cork

Opzetten marketplaces Bol.com en Amazon

 

De klant

Captain Cork staat gekend voor zijn unieke producten gemaakt van kurk. Zo vind je er kurken handtassen, kurken portefeuilles, kurken telefoonhoezen en zelfs kurken mondmaskers. Zegt de naam je iets, maar ben je niet zeker waar je Captain Cork van kent? De kans bestaat dat je Captain Cork op tv hebt gezien. Kamal Kharmach hielp Ina in het vrt-programma Andermans Zaken met het succesvol opzetten van haar droomwinkel. Wij helpen haar daarna verder met de verkoop van haar producten via de marktplaatsen Bol.com en Amazon. 

Captain Cork_marketplaces

Marktplaatsen opzetten

We hebben voor Captain Cork de marketplaces Bol.com en Amazon opgezet. Met Bol.com wou Captain Cork de Nederlandstalige markt verder veroveren. Met Amazon was het doel vooral om duidelijk aanwezig te zijn in de Duitse markt. Als bol.com-ambassadeur konden wij Captain Cork niet alleen uitgebreid advies geven, maar zetten we, samen met Captain Cork, hun Bol.com en Amazon ook van begin af aan op.

Dankzij een vlotte samenwerking is dit project goed verlopen. Zo stonden 2 weken na onze eerste call de unieke producten van Captain Cork al te koop op Bol.com, met een volledig automatische connectie naar de Lightspeed-webshop. Nu Bol.com succesvol werd opgezet, bekijken we met Captain Cork de mogelijkheden rond vindbaarheid en advertenties om de verkoop nog extra te boosten.

Captain Cork koos ervoor om Amazon de orders te laten verwerken via FBA (Fulfillment by Amazon). Zo hebben ze bij Captain Cork meer tijd voor hun core business en moeten ze zich geen zorgen maken rond de orderverwerking van de Amazon-orders.

Automatische connectie met Lightspeed-webshop

Captain Cork had al een bestaande webshop in Lightspeed. Om de online verkoop zo vlot mogelijk te laten verlopen, zorgden we ervoor dat Captain Cork alles vanuit zijn webshop kon beheren. Zo legden we een wederzijdse automatische connectie tussen de Lightspeed-webshop en de marktplaatsen. Daarvoor gebruikten we de feedmanagement-tool Channable, waarvan eWings een officiële partner is.

De producten werden uit de Lightspeed-shop geïmporteerd in Channable. In Channable pasten we allerlei regels toe zodat enkel de gewenste producten met aangepaste titels, beschrijvingen en prijs op de marktplaatsen terechtkwamen. Wordt er een order verkocht op de marktplaatsen of in de webshop? Dan verandert de voorraad overal automatisch. Zo loop je geen risico een product te verkopen dat eigenlijk niet meer op voorraad is.

Bovendien komen de Bol.com-orders automatisch in Lightspeed terecht om daar te verwerken (voor Amazon was dit niet nodig door FBA). Zo verwerkt Captain Cork de Bol.com-orders op identiek dezelfde manier als hun reguliere webshop-orders. De trackingcodes worden bij verzending automatisch vanuit de webshop naar Bol.com gestuurd, zodat de klant de verzendinformatie meteen te zien krijgt.

marktplaats automatisatie channable
Meer over marktplaatsen?

Geboeid door wat wij doen voor Bol.com-verkopers, en wil je weten wat we nog aanbieden op vlak van marktplaatsen? Bekijk dan zeker eens wat we voor jouw organisatie kunnen betekenen.

Meer zien van ons werk?

Bekijk je graag nog een aantal referenties? Die hebben we voor jou gebundeld via onderstaande link. Mocht je vragen hebben, neem dan zeker contact op met ons.

Schrijf je in op onze newsletter.

en krijg maandelijks:

- een update over eWings

- info over nieuwe mogelijkheden binnen onze e-commerceoplossing

- een unieke e-commercetip

- en nog veel meer... 

Interesse in e-commerce en Magento 2? Schrijf je dan nu in

Bedankt voor je inschrijving!