Kinderenkoning, specialist in speelgoed

Multi-brand en multi-website Magento 2-project

Het project

Kinderenkoning is een Magento 2-omgeving die verschillende websites en storeviews omvat: Kinderenkoning, LesPetitsRois, KinderSindKoenige, Allibert-Boutique, MyNutty en Biofoan.

De klant

Kinderenkoning is onderdeel van een groep met meerdere webshops en e-commerceprojecten. Ze verkopen internationaal onder andere speelgoed en artikelen voor kinderen (Kinderenkoning), verschillende soorten sanitaire accessoires en meubels (Allibert-Boutique) en sporthelmen (Mynutty).

Kinderenkoning responsive

Enkele beelden 

B2C Multi-site

Zoals in de introductie werd vermeld, bestaat deze Magento 2-omgeving uit verschillende websites: Kinderenkoning, LesPetitsRois, KinderSindKoenige, Allibert-Boutique en Mynutty. Elke webshop heeft daarbij nog eens verschillende taalversies.

Dit uitdagende e-commerceproject beheert duizenden producten. Het combineert ‘grandeur’ met efficiëntie. Een opzet zoals deze maakt het makkelijk om je verschillende webshops te beheren én om te groeien.

Slimme leverinfo

Uit talrijke e-commerceonderzoeken blijkt dat de leverinformatie van een product enorm belangrijk is. Het is vaak bepalend voor de conversie. eWings ontwikkelde hiervoor een ingenieus systeem waarbij je op productniveau geautomatiseerd verzendingsinfo kan tonen.

Zo is er de Cut-off time die de klant informeert dat zijn levering gegarandeerd is als hij voor de dagafsluit bestelt.

Verder is er de algemene verzendinformatie die de klant informeert hoe lang het duurt voor zijn bestelling geleverd wordt. Dit werkt met een uitgebreid systeem van attributen en stockinformatie.

Kinderenkoning leverinfo

Flexibele en slimme transportopties

Websites met een breed gamma hebben vaak verschillende soorten producten. Daarom zijn specifieke verzendopties noodzakelijk. Zo verzendt Allibert-Boutique kleine spullen zoals tandenborstelhouders, maar ook volledige baden. De transportkost en -methode is verschillend en moet zich dynamisch aanpassen in de ‘checkout’.

Met onze Magento 2-oplossing zijn er talloze verzendmethodes instelbaar. Deze kan je op hun beurt weer beïnvloeden met andere transportregels (bijvoorbeeld ‘pallettransport’). Tenslotte kan je ze gebruiken doorheen de verschillende websites in je Magento 2-project.

We helpen je zowel met het instellen als het bedenken van de gepaste regels voor jouw e-commercebusiness.

Kinderenkoning pallettransport

Integratie met Microsoft Dynamics Navision

Integratie en automatisatie is belangrijk voor Kinderenkoning. Daarom deden we via FTP een integratie met hun ERP-systeem, Microsoft Dynamics Navision. Alle orderdata worden automatisch gesynchroniseerd. Ook de stockstatus wordt periodiek automatisch geüpdatet.

Verder implementeerden we de e-commerce-connectie met Mailchimp. Zo worden de orderdata gesynchroniseerd en de maillijsten aangevuld. Met deze data zetten we marketing automation-functies op zoals ‘abandoned cart mails’.

Kinderenkoning integratie Microsoft Dynamics Navision

Meer over onze diensten?

  • Magento 2 webshops
  • Verkopen op marketplaces
  • Dynamicweb - e-commerce & Pim
  • Online Marketing

Meer project cases?

Bekijk je graag nog een paar referenties? Die hebben we voor jou gebundeld via onderstaande link. Mocht je vragen hebben, neem dan zeker contact met ons op.