Digitale marketing

Search Engine Adertising (SEA)

Ben jij er kaar voor om met je onderneming online meer te verkopen of meer leads te genereren en meer online zichtbaar te zijn? Neem dan contact met ons op voor een geheel vrijblijvend gesprek.

Wat is SEA nu eigenlijk precies?

Voordat we dieper ingaan op SEA, is het belangrijk om te begrijpen wat SEA precies is. SEA staat voor Search Engine Advertising, ook wel bekend als betaalde zoekadvertenties. Het omvat het plaatsen van advertenties op zoekmachines zoals Google, Bing en Yahoo! om meer website- of webshopverkeer te genereren voor je bedrijf om vervolgens je doelen te behalen. Denk hierbij aan zoekadvertenties, maar ook aan shopping advertenties.
Shopping campagne
Shopping campagne
Search campagne
Search campagne

Waarom SEA inzetten voor mijn bedrijf?

Als toonaangevend marketingbureau met specialisatie in SEA, begrijpen we de essentiële rol die SEA speelt in het hedendaagse digitale landschap. Waarom zou je SEA overwegen? Hier zijn enkele belangrijke redenen:

1. Snelle en meetbare resultaten

Met SEA kun je snel resultaten behalen. In tegenstelling tot organisch zoeken met SEO, waarbij het enige tijd kan duren voordat je website hoger in de zoekresultaten verschijnt, kunnen SEA-campagnes onmiddellijk zichtbaar zijn. Bovendien kun je de prestaties van je SEA-campagnes nauwkeurig meten en analyseren, waardoor je direct inzicht hebt in de effectiviteit van je investeringen.

3. Groot bereik en gerichte targeting

Google is ‘s werelds meest populaire zoekmachine, waardoor adverteren via Google Ads een enorme potentiële doelgroep bereikt. Met Google Ads kunt je advertenties richten op specifieke demografische gegevens, locaties, interesses en zoekwoorden, waardoor je relevante gebruikers bereikt die waarschijnlijk geïnteresseerd zijn in jouw producten of diensten.

2. Zoekwoordgerichte advertenties

Bij SEA draait alles om zoekwoorden. Je selecteert relevante zoekwoorden die overeenkomen met de intentie van je potentiële klanten. Wanneer mensen deze zoekwoorden in de zoekmachine invoeren, worden je advertenties weergegeven. Dit stelt je in staat om je te richten op gebruikers die al actief op zoek zijn naar producten of diensten die je bedrijf aanbiedt.

 

4. Veilinggebaseerd systeem

SEA werkt op basis van een veilinggebaseerd systeem, waarbij adverteerders bieden op zoekwoorden. De advertenties worden weergegeven op basis van de relevantie en kwaliteit van de advertentie en het bodbedrag. Dit betekent dat je controle hebt over je advertentie-uitgaven en kunt bepalen hoeveel je wilt bieden voor klikken of vertoningen.

Waarom eWings

✔ Google partner

✔ Channable silver partner

✔ +10 jaar ervaring

✔ Gecertificeerde experts

Meer informatie nodig?

Vul het contactformulier in.

Of bel rechtsreeks het nummer +32 3 443 12 22 voor meer informatie.

contacteer ons

Hoe verbeteren we jouw SEA?

Wij helpen je graag met je digitale marketing en SEA is een van de belangrijkste strategieën binnen digitale marketing. Immers, als je niet gevonden wordt door je doelgroep, hoe kan een potentiele klant dan een aankoop doen of een offerte invullen? Op deze pagina zullen we uitleggen wat SEA inhoudt en hoe wij je kunnen helpen om jouw bedrijf te laten groeien!

Persoonlijke strategie bepaling

In het voortraject gaan we met je aan tafel zitten en houden we een uitgebreide workshop met je, waarin we je bedrijf leren kennen en de doelen bespreken. Aan de hand daarvan gaan we vooronderzoek doen. Denk hierbij aan een concurrentie analyse, zoekwoorden onderzoek, Google Analytics analyse, Google Search console analyse en een audit van je bestaande Google Ads account, indien je al adverteert. Ook denken we al na over de beste Google Ads accountstructuur voor jouw aanbod en doelen.

Daar rolt vervolgens een voorstel uit, waarin we de quick wins laten zien en een korte- en lange termijn strategie. Wanneer je daarmee akkoord gaat, gaan we voor je aan de slag!

Zoekwoordenonderzoek

Het zoekwoordenonderzoek lichten we graag nog uit, omdat dit de basis is voor goede resultaten. Een zoekwoordenonderzoek is een strategie die we gebruiken om te begrijpen hoe mensen zoeken naar informatie die relevant is voor jouw bedrijf. Door het onderzoeken van zoekwoorden kan eWings je content optimaliseren en je online aanwezigheid vergroten. We voeren dit zoekwoordenonderzoek uit met behulp van onze vaste tool, SERanking. Hiermee krijgen we een overzicht van de meest gezochte zoekwoorden, zoekwoorden die de concurrentie inzet  en waarop jij al goed gevonden wordt. Daarnaast maken we ook gebruik van andere tools, zoals Google Keyword Planner, Google Trends en Google search console ter ondersteuning.

Shopping feed optimalisatie met Channable

Shopping advertenties zijn enkel relevant voor webshops en worden gebouwd aan de hand van een shopping feed. In deze shopping feed staat alle productinformatie, die jij op je webshop hebt staan. Met de feed management tool Channable zijn we in staat om aanvullende informatie in te zetten en bestaande informatie te optimaliseren. Zo zijn er een hoop best practices om uit te voeren aan de shopping feed om meer relevante vertoningen en kliks te kunnen krijgen ende kans op een aankoop te vergroten.

 

Analyseren en optimaliseren

Wanneer alle campagnes en de accountstructuur optimaal zijn opgebouwd, begint het analyseren van de cijfers en rapporten om te zien hoe jouw campagnes presteren. We trekken conclusies en sturen bij. Dit proces is enorm belangrijk om zoveel mogelijk relevante vertoningen en kliks te krijgen, irrelevante kliks te voorkomen, het klikbudget optimaal in te zetten en de doelen optimaal te kunnen bereiken.

Regelmatig zitten we samen met je om de voortgang te bespreken en te zien of de prioriteiten nog up-to-date zijn. Denk hierbij aan tijdelijke acties en seizoensproducten.

Kennis van de laatste trends

Bij eWings zorgen we ervoor dat we op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen bij Google en houden we bij wat de pioniers doen in het SEA landschap. Ook testen we zelf met nieuwe ideeën en worden daardoor steeds rijker in kennis. We staan nooit stil!

Als Google partner hebben we tevens toegang tot de BETA functies van Google. Dat wil zeggen dat we aan de slag kunnen met nieuwe functies, waar andere marketing agencies geen toegang toe hebben.

Google Analytics Certified

SEO of SEA: Wat is het verschil?

Als webshopeigenaar heb je je waarschijnlijk afgevraagd of je je moet richten op SEO of op SEA (Search Engine Advertising). Het verschil is eigenlijk vrij eenvoudig. Met SEO probeer je “gratis” verkeer naar je website te krijgen, terwijl je met SEA (de advertenties bovenaan de zoekresultaten in Google) betaalt om verkeer naar je website te leiden.

Bij eWings leggen we altijd eerst de nadruk op SEO, omdat dit de basis vormt. Als dit goed zit, kun je indien nodig SEA gebruiken om je belangrijkste categorieën of pagina’s te versterken. Als je website al goed scoort in de organische zoekresultaten van Google, is het waarschijnlijk niet de moeite waard om daar nog eens een betaalde advertentie voor te plaatsen. Dit is vaak het geval bij branded zoekwoorden, omdat er doorgaans weinig concurrentie voor is en je al goed zichtbaar bent.

Wat zeggen onze klanten?

Improdent

"We zijn heel tevreden over het ganse proces: projectverloop, communicatie, afspraken nakomen, oplevering,... eWings denkt ook constructief mee over wat de beste oplossing is."

- Eva Gobien

Ace Lighting

"Duidelijke transparante partner die mee denkt en samen met de klant vooruit wil."

- Tim Van Hool

De Koffieboon

"Een betrouwbare partner met een uitgebreide kennis over onder andere E-commerce wat momenteel onze corebusiness is. Helpt binnen het project meedenken en komt de vooropgestelde planning na. Goed bereikbaar voor advies en technische ondersteuning. Eerlijk en correct!"
- Nico Vanhees

Fairplace

"eWings verraste ons door hun door hun snelle en professionele aanpak. Ze verbeterden onze strategie op online platformen en ze weten daarbij heel goed wat ze doen. De resultaten zijn dan ook overtuigend. In de toekomst werken we zeker nog met hen samen. Een absolute aanrader!"

- Christophe Toye

Hulp nodig bij jouw online marketing traject?

Plan een afspraak in met een SEA expert