Digitale marketing

Zoekmachineoptimalisatie (SEO)

SEO: Wat is dat?

Het is de droom van elke eigenaar van een webshop of website: veel relevante bezoekers aantrekken die ook nog eens converteren. Een belangrijke stap om dit te bereiken is een hoge positie in Google. Dit bereik je door middel van SEO, oftewel “Search Engine Optimization” of zoekmachineoptimalisatie. Door je webshop te optimaliseren, vergroot je de kans om hoog te scoren in zoekmachines.

Zoekmachineoptimalisatie (SEO) is het proces van het verbeteren van de rangschikking en zichtbaarheid van een website in de organische zoekresultaten van zoekmachines. Het doel is om het aantal hoogwaardige bezoekers naar de website te verhogen.

SEO omvat verschillende strategieën, technieken en tactieken om websites te optimaliseren voor zoekmachines. Dit omvat het verbeteren van de inhoud, structuur en technologie van de website, het vergroten van de autoriteit en betrouwbaarheid van de website, en het verkrijgen van meer backlinks naar de website.

Hoe kunnen wij jou hierbij helpen? We leggen het even uit.

 

Hoe verbeteren we jouw SEO?

Wij helpen je graag met je digitale marketing, inclusief zoekmachineoptimalisatie (SEO). SEO is een van de belangrijkste strategieën binnen digitale marketing. Immers, als je niet gevonden wordt, hoe kan een klant dan een aankoop doen? Op deze pagina zullen we uitleggen wat SEO inhoudt en hoe wij je kunnen helpen om jouw bedrijf te laten groeien!

Optimaliseren voor zoekmachines

Starten doen we met een website audit. Tijdens deze audit controleren we of de website geoptimaliseerd is voor zoekmachines. We onderzoeken de veiligheid van de site, controleren of er pagina’s zijn met foutmeldingen, beoordelen of we de snelheid van de site kunnen verbeteren en overwegen of we de meta-titels en -beschrijvingen moeten aanpassen en nog andere technische SEO-aspecten. Daarnaast kijken we naar de interne en externe links op de website om te zien of er voldoende zijn ingesteld. Het doel van deze stap is om een overzicht te krijgen van de SEO-gezondheid van de site. Op basis hiervan kunnen we een stappenplan opstellen voor onze klant.

Zoekwoordenonderzoek

Een zoekwoordenonderzoek is een strategie die we gebruiken om te begrijpen hoe mensen zoeken naar informatie die relevant is voor jouw bedrijf. Door het onderzoeken van zoekwoorden kan eWings je content optimaliseren en je online aanwezigheid vergroten. We voeren dit zoekwoordenonderzoek uit met behulp van onze vaste tool, SE Ranking. Hiermee krijgen we een overzicht van de meest gezochte zoekwoorden, de concurrentie op deze zoekwoorden en kunnen we de resultaten van onze aanpassingen monitoren. Daarnaast maken we ook gebruik van andere tools, zoals Google Keyword Planner en Google Trends, ter ondersteuning.

SEO-content creatie

Na het uitvoeren van analyses is het tijd voor actie. We stellen een contentstrategie op om de juiste zoekwoorden toe te voegen aan de juiste pagina’s of adviseren om nieuwe pagina’s aan te maken voor SEO-doeleinden. In samenwerking met de klant kunnen we content creëren. De klant is de expert op het gebied van het product, terwijl wij de expertise leveren om de belangrijkste zoekwoorden te gebruiken.

 

Linkbuilding: Interlinking & backlinks

Linkbuilding kan worden onderverdeeld in twee aspecten: interne links en backlinks. Interne links houden in dat je links opbouwt tussen pagina’s op je eigen website. Het is bijvoorbeeld belangrijk om links te creëren tussen hoofdcategorieën en subcategorieën van een webshop, zoals dames schoenen en dames sneakers. Op deze manier zal je website een duidelijke structuur hebben die zoekmachines kunnen herkennen, wat kan leiden tot een hogere ranking.

Met behulp van backlinks kan je website meer relevante inkomende links van andere websites krijgen, wat de autoriteit van je website verbetert. Dit vergroot de kans dat je website hoger wordt weergegeven in zoekresultaten en meer verkeer genereert. We zullen linkbuildingactiviteiten uitvoeren door andere websites te benaderen en te vragen of ze links naar jouw website willen toevoegen. Daarnaast kan je ook links van andere websites naar jouw eigen website delen via sociale media.

Monitoren en analyseren resultaten van organic traffic

Door het monitoren en analyseren van de resultaten kunnen we de effectiviteit van jouw SEO-strategie evalueren en indien nodig aanpassingen maken. Dit draagt bij aan het verbeteren van je zoekmachinepositie, wat resulteert in meer verkeer naar je website en betere conversieratio’s. Het analyseren van de resultaten stelt zowel eWings als jouw bedrijf in staat om beter inzicht te krijgen in welke SEO-strategieën het meest succesvol zijn en waar de focus op moet liggen.

We zullen de resultaten van jouw SEO-inspanningen opvolgen en analyseren met behulp van verschillende tools, zoals Google Search Console, Google Analytics en SE Ranking. Deze tools helpen ons bij het meten van de prestaties van je website en het identificeren van gebieden die verbeterd kunnen worden.

SEO of SEA: Wat is het verschil?

Als webshopeigenaar heb je je waarschijnlijk afgevraagd of je je moet richten op SEO of op SEA (Search Engine Advertising). Het verschil is eigenlijk vrij eenvoudig. Met SEO probeer je “gratis” verkeer naar je website te krijgen, terwijl je met SEA (de advertenties bovenaan de zoekresultaten in Google) betaalt om verkeer naar je website te leiden.

Bij eWings leggen we altijd eerst de nadruk op SEO, omdat dit de basis vormt. Als dit goed zit, kun je indien nodig SEA gebruiken om je belangrijkste categorieën of pagina’s te versterken. Als je website al goed scoort in de organische zoekresultaten van Google, is het waarschijnlijk niet de moeite waard om daar nog eens een betaalde advertentie voor te plaatsen. Dit is vaak het geval bij branded zoekwoorden, omdat er doorgaans weinig concurrentie voor is en je al goed zichtbaar bent.

Waarom eWings?

✔ Google partner

✔ SE-Ranking partner

✔ +10 jaar ervaring

✔ Gecertificeerde experts

Meer info nodig?

Neem vrijblijvend contact met ons op.

Of bel het nummer +32 3 443 12 22 voor meer informatie.

contacteer ons
5

Google partner

5

Gecertificeerde experts