eWings en Disney zetten United Wheels op de kaart in Europa

eWings en Disney zetten United Wheels op de kaart in Europa

June 27, 2024
Bol winkelpagina van UnitedWheels fietsen met Disney themaBol winkelpagina van UnitedWheels fietsen met Disney thema

Het project

Het doel van United Wheels is om zo efficiënt mogelijk te verkopen op verschillende marktplaatsen in Europa. We hebben via Channable hun verkoop op bol.com opgezet. Hierbij hebben we gezorgd dat de content (afbeeldingen, productomschrijvingen) goed werd weergegeven en geoptimaliseerd werd op vlak van SEO.

De klant

United Wheels is een Amerikaanse holding company, met als hoofdmerk Huffy, een van de grootste fietsenmerken in de VS. Ze zijn dus al erg groot in de VS, en nu helpen we bij eWings met het opzetten van hun verkoop in Europa. Voorlopig verkopen ze vooral kinderfietsen op bol.com, maar in de toekomst volgen ook fietsen voor volwassenen. Ze hebben een unieke samenwerking met Disney, waardoor vele van de kinderfietsen Disney en Marvel als thema hebben.

Unieke samenwerking met Disney

United Wheels heeft een unieke samenwerking met Disney. Dat betekent dat zij fietsen mogen verkopen op bol.com met Marvel en Disney figuren erop, terwijl andere fietsverdelers dat niet mogen. De samenwerking gaat verder dan enkel de toestemming om de fietsen te mogen verkopen: Disney voorziet ook advertentiebudget om deze producten in de kijker te zetten op bol.com.

eWings helpt United Wheels met de opzet van hun verkoop op online marktplaatsen, en zet op die manier samen met Disney United Wheels op de kaart in Europa.

UnitedWheels fiets met Disney themaUnitedWheels fiets met Disney thema
Man kijkt naar een scherm met een Bol pagina.Man kijkt naar een scherm met een Bol pagina.

Verkoop via Logistiek via Bol

Via Channable hebben we de verkoop van United Wheels op bol.com opgezet. We hebben de content, namelijk de productomschrijvingen en de afbeeldingen, op bol.com gezet. Ook hebben we ervoor gezorgd dat de producten goed gevonden worden, door de omschrijvingen en de titels te optimaliseren op vlak van SEO.

We hebben voor United Wheels vanaf dag 1 kunnen verkopen met het systeem van ‘Logistiek via bol.com’. Dit systeem houdt in dat bol.com alles van logistiek verzorgt, zoals het houden van de voorraad, de verzending en retours van producten etc. Hierdoor bespaart United Wheels zelf veel tijd en moeite.

Man kijkt naar een scherm met een Bol pagina.Man kijkt naar een scherm met een Bol pagina.

Wat komt er nog?

De samenwerking tussen eWings en United Wheels stopt hier niet. Hun doel is om zo efficiënt mogelijk te verkopen op verschillende marktplaatsen in Europa. Er zijn natuurlijk nog veel andere marktplaatsen buiten bol.com, en dus werken we verder aan het opzetten van hun verkoop op die marktplaatsen.

Daarnaast helpen we United Wheels ook verder met hun advertentiecampagnes, en de structuur ervan. Zo zijn er nog mogelijkheden om meer gebruik te maken van sponsored products, om zo hoger te ranken op bepaalde keywords.

Verschillende marktplaatsen waarvoor eWings services aanbiedt.Verschillende marktplaatsen waarvoor eWings services aanbiedt.

Meer over onze diensten?

  • Magento 2 webshops
  • Verkopen op marketplaces
  • Dynamicweb - e-commerce & Pim
  • Online Marketing

Meer project cases?

Bekijk je graag nog een paar referenties? Die hebben we voor jou gebundeld via onderstaande link. Mocht je vragen hebben, neem dan zeker contact met ons op.

Meer info nodig?

Neem vrijblijvend contact op met Bart Delahaye, E-commerce Consultant bij eWings via onderstaande gegevens. Of vul het contactformulier in. We nemen zo snel mogelijk contact op.

  • Zakelijk inzicht, +10 jaar ervaring met eigen webshops
  • Gecertificeerde experts in kwalitatieve technologieën

Of bel het nummer +32 3 443 12 22 voor meer informatie.

Bart DelahayeBart Delahaye