Verkopen op online marktplaatsen

Een online marktplaats is een platform waar verkopers samenkomen om hun producten aan te bieden. De bekendste voorbeelden zijn Amazon en bol.com. Heb je graag hulp bij verkopen op marktplaatsen? Met onze jarenlange ervaring op meer dan 15 marktplaatsen zetten wij je meteen op weg.

 
 
 
Verschillende marktplaatsen waarvoor eWings services aanbiedt.Verschillende marktplaatsen waarvoor eWings services aanbiedt.
Fairplace
Eurotuin
Lanaform
UnitedWheels
SkateTown
Persoon werkt aan een marktplaats.Persoon werkt aan een marktplaats.

Hulp nodig bij verkopen op marktplaatsen?

Heb je graag hulp bij verkopen op marktplaatsen? Met onze jarenlange ervaring op meer dan 15 marktplaatsen zetten wij je meteen op weg. Zo vermijd je beginnersfouten en kan je zo snel mogelijk van start op de marktplaats!

Interessant om te weten:

 • In tegenstelling tot veel andere marktplaatsbureaus, houden wij niets van je omzet af. 
 • Geen vaste maandelijkse kost.
 • Wij houden ons aan een afgesproken uurtarief.

Wat is een online marktplaats?

Een online marktplaats is een platform waar verkopers samenkomen om hun producten aan te bieden. Je kan er nieuwe productpagina’s aanmaken of je als verkoper aanmelden bij bestaande producten. De aanbieder met het beste aanbod (prijs, levertermijn, enz.) wordt als de standaard verkoper ingesteld op de marktplaats. De transactie vindt op het platform zelf plaats. Hiervoor ontvangt het platform een commissie. De bekendste voorbeelden zijn Amazon en bol.com. Grote bestaande shops vormen hun platform ook steeds vaker om naar een marktplaats. Zo werden recent Decathlon en MediaMarkt een online marketplace.

Mensen vergaderen over marktplaatsen.Mensen vergaderen over marktplaatsen.

Verkopen op Bol.com

Zoekmachineoptimalisatie

Verkopen op Amazon

Zoekmachineoptimalisatie

Verkopen op Decathlon

Zoekmachineoptimalisatie

Staat jouw marktplaats niet in dit rijtje?

Geen probleem, we hebben ervaring met allerlei marktplaatsen.

Hoe pakken we een marktplaatsproject aan?

1

Intakegesprek

Alles start met een in-take gesprek zodat we kunnen bepalen of wij de juiste partners zijn voor elkaar. We bespreken jullie huidige IT-systemen, collectie en vooral ook jullie wensen.
2

Uitwerken analyse

We werken samen een volledig plan uit. We bepalen welke producten geschikt zijn voor welke marktplaatsen, hoe we jullie data gaan koppelen en welke verfijningen er nog nodig zijn om te voldoen aan de eisen van de marktplaatsen in kwestie.
3

Koppeling

We koppelen jouw webshop aan de marktplaats(en) en zorgen dat alle data juist wordt doorgezet. Je voorraad wordt realtime doorgegeven aan de marktplaats(en) en indien gewenst sturen we orders terug naar jouw webshop.
4

Optimalisatie en support

Na de livegang laten we je niet in de steek en blijven we je ondersteunen. Mogelijk zijn er wijzigingen nodig of heb je een reeks nieuwe producten - geen probleem, wij helpen graag! We geven je indien gewenst van A tot Z marktplaatsondersteuning. Ook op het vlak van digitale marketing, e-commerce oplossingen, PIM-systemen, ... spelen we graag een rol.
Mensen werken aan marktplaatsen.Mensen werken aan marktplaatsen.

Je marktplaatsverkopen boosten

Verkoop je al op marktplaatsen? Goed bezig! Maar benut je alle mogelijkheden? Het is cruciaal om de koopknop zo vaak mogelijk te hebben. De factoren die bepalen wie de 'buy box' krijgt, zijn uitgebreid beschreven in onze blogpost over bol.com.

Veel verkopers kunnen hun aanpak optimaliseren. Denk aan prijsbepaling gebaseerd op aankoop- en concurrentieprijzen, SEO-verbeteringen en een automatische koppeling met webshop- of ERP-systemen.

Automatiseer je verkoop op marktplaatsen

We importeren de productinformatie die je al hebt (in je webshop/PIM/ERP/...) naar de marktplaatsen, en exporteren we de marktplaatsbestellingen naar je webshop of ERP. Resultaat: minimale extra operationele last, maximale afzetmarkt. Dat doen we dankzij Channable of ProductFlow. Van beide tools zijn we officiële partner en verdeler. Met deze twee tools kunnen we voor zo goed als alle situaties een passende oplossing vinden.

Heb je geen webshop of een custom gebouwde webshop? Of is jouw webshop gebouwd in een bekend CMS-systeem zoals Shopify, Lightspeed, PrestaShop, DynamicWeb, Magento of WooCommerce? Wij kijken mee naar de meest passende integratie.

Mensen vergaderen rond marktplaatsen.Mensen vergaderen rond marktplaatsen.

Onze marktplaatstools

Dynamicweb

Channable

Onze tool voor het aansturen van Google advertenties en het plaatsen van producten op marketplaces zoals bol.com, Amazon,…

Dynamicweb

ProductFlow

Naast Channable maken we gebruik van deze marketplace integrator, die tegelijk ook een PIM-systeem is.

Starten met marktplaatsen

Start vandaag met verkopen op marktplaatsen: voor alle sectoren, B2C en B2B, met internationale mogelijkheden. Kies voor logistiek via platforms zoals Amazon's FBA of bol.com's LVB. Marktplaatsen hebben nu al een marktaandeel van ongeveer 50% van online aankopen en groeien nog steeds.

De vele internationale marktplaatsen bieden kansen maar ook keuzes. Wij helpen bedrijven het juiste kanaal te kiezen, strategisch accounts op te zetten en te voldoen aan servicevoorwaarden.

Verkopen op marktplaatsen vergt kennis van voorraadbeheer, productplaatsing en rendabiliteit. Als starter kan dit overweldigend zijn, maar met onze ervaring op diverse marktplaatsen, leren we je de best practices.

Vrouw die aan het werk is.Vrouw die aan het werk is.

Marktplaats cases

 •  
  Lanaform, meer stabiliteit dankzij het gebruik van Channable

  Lanaform, meer stabiliteit dankzij het gebruik van Channable

  June 27, 2024
  Lees meer
 •  
  Eurotuin, 675% omzetverhoging na één maand door implementatie van Channable

  Eurotuin, 675% omzetverhoging na één maand door implementatie van Channable

  June 27, 2024
  Lees meer
 •  
  eWings en Disney zetten United Wheels op de kaart in Europa

  eWings en Disney zetten United Wheels op de kaart in Europa

  June 27, 2024
  Lees meer