Odoo koppelen met Magento 2 webshop

Mensen zitten op de grond en zijn iets aan het plannen.Mensen zitten op de grond en zijn iets aan het plannen.
 
 
 

Odoo is een open-source ERP-systeem dat verschillende oplossingen biedt in één platform. Op deze manier hoef je geen verschillende systemen met elkaar te gaan integreren maar is alles gekoppeld op één centrale plek. Het biedt oplossingen voor financiën, verkoop, inventaris & MRP, personeelsbeheer, marketing, diensten en productiviteit. 

Odoo heeft zelf een webshop, maar deze is eenvoudig, en biedt niet de mogelijkheden die we met Magento+ kunnen aanbieden. We hebben een aantal klanten (B2B en B2C) waarvoor we een goed uitgewerkte webshop in Magento hebben gekoppeld met Odoo. Best of both worlds!

Het Odoo logo.Het Odoo logo.

 Voordelen van een e-commerce integratie tussen Magento 2 en Odoo

Een integratie tussen je Odoo en Magento2 brengt veel voordelen met zich mee omdat alle data is gekoppeld met elkaar en er slechts één databron is. Alle data ontstaat in Odoo of in de webshop en wordt gesynchroniseerd naar het andere systeem. Een order ontstaat in de webshop en stroomt door naar Odoo. Een product ontstaat in Odoo en stroomt door naar de webshop. Voor klanten onbaording zijn er verschillende opties, die we met jullie bespreken. De juiste data flow hangt af van de reeds bestaande operationele flow, en de B2B of/en B2C context. eWings heeft de bouwblokken die we op een andere manier leggen per klant mét de focus op herbruikbaarheid.  

eWings behoort tot een groep van 9 bedrijven genaamd Phanes, die op hun beurt tot een nog grotere groep van bedrijven behoort, genaamd Xplore Group. Binnen Phanes hebben we ook een Odoo partner: Gumbys. We kunnen dus samen het ERP én de webshop aanbieden onder één dak. 

Order Sync

Iemand iets besteld op je Magento+ webshop? Wij zorgen voor de doorstroom naar Odoo voor financiële en logistieke verwerking.

Product Sync

Producten toevoegen, wijzigen of verwijderen in Odoo? Magento+ werkt zonder probleem je producten bij, aangevuld met mogelijk extra data feeds.

Inventory Sync

De voorraad wordt van Odoo naar Magento geüpdatet. Zo ontstaan er geen vergissingen in de webshopstock.

Customer Sync

Nieuwe klant toevoegen? Bestaande klant aanpassen of verwijderen? Geen dubbel werk! De integratie houdt je klantenbestand actueel.

Customer Groups & Tier Prices Sync

Aangepaste prijzen per doelgroep? Geef ze in in je ERP-systeem en stuur ze automatisch door naar Magento+.

Geen developerwerk

Wij zorgen voor een vlotte integratie zonder bijkomend developerwerk. Zo bespaar je niet alleen tijd, maar ook geld.

Vraag een offerte aan

Waarom kiezen voor eWings?

  • E-commerce specialisten met 15+ jaar praktische ervaring
  • Gecertificeerde experts in automatisatie en optimaal verkopen op marktplaatsen
  • Uitgebreide B2B en B2C e-commerce oplossingen
  • Gespecialiseerd in marketingstrategieën voor webshops en B2B-portalen