Transfert, B2B en B2C webshop voor kantoorartikelen, -meubilair en projectinrichting

Transfert, B2B en B2C webshop voor kantoorartikelen, -meubilair en projectinrichting

March 28, 2024
Een laptop en een smartphone met alle twee de webshop van Transfert op.Een laptop en een smartphone met alle twee de webshop van Transfert op.

Het project

Voor Transfert bouwden we een krachtige B2B en B2C webshop met oog voor design. Vroeger hadden ze twee afzonderlijke webshops: één voor kantoorbenodigdheden en één voor kantoormeubilair. Deze brachten we nu samen onder één overzichtelijke Transfert webshop.

De klant

Transfert is specialist in alles wat met jouw kantoor te maken heeft: van paperclip tot een volledige kantoorinrichting. Je kan zowel fysiek, in hun winkel te Kontich, als online bij hen terecht voor professioneel advies. Neem zeker eens een kijkje op hun webshop transfert.be.

Meer verkoop van kantoormeubilair en projectinrichting projecten

Transfert zat volop in een transitie en wou ook meer gaan focussen op kantoormeubilair en projectinrichting. De nieuwe webshop zet deze nieuwe pijlers meer in de kijker. Na een aantal maanden is het positieve effect hiervan al duidelijk merkbaar.

Een webpagina van de webshop van Transfert.Een webpagina van de webshop van Transfert.
Een design in Adobe XD.Een design in Adobe XD.

Veel aandacht voor design 

Samen met Transfert gingen we eerst door een designtraject alvorens we begonnen met de bouw van de webshop. In Adobe XD werkten we de look & feel van de webshop volledig uit. Vervolgens bouwden we het volledig design in Magento. Dankzij een vlotte en efficiënte samenwerking met de klant kwamen we tot dit mooie eindresultaat.

Complexe prijzenstructuur

Customer group prices, klantspecifieke prijzen, tier prices, cart price rules, enzovoort het zit allemaal verwerkt in de Transfert webshop. Dit maakt de prijzenstructuur zeer complex en vereiste de nodige aandacht om dit volledig correct op te zetten.

Een voorbeeld van een complexe prijzenstructuur op een webshop.Een voorbeeld van een complexe prijzenstructuur op een webshop.
Twee webshops die in 1 worden gebracht.Twee webshops die in 1 worden gebracht.

Van 2 webshops tot 1 krachtige, overzichtelijke shop

Transfert had 2 afzonderlijke webshops: één gefocust op kantoorbenodigdheden en één gefocust op meubilair. Voornamelijk de kantoorbenodigdheden shop deed het goed. Meer focus op kantoormeubilair en kantoorinrichting was dus essentieel. Door de 2 shops samen te brengen tot 1 krachtige webshop kreeg de verkoop van kantoormeubiliair en -inrichting een boost.

Door de 2 webshops samen te brengen staat transfert.be SEO-matig ook veel sterker. Dit verklaart deels de verkoopsboost.
 

ERP integratie met DIAS FIN

DIAS FIN is een ERP aangeboden door C&C. Voor Transfert maakte we een integratie met hun nieuwe Magento webshop. DIAS FIN en Magento communiceren nu automatisch met elkaar waardoor Transfert veel efficiënter kan werken.

Het logo van C&C.Het logo van C&C.

Meer over onze diensten?

  • Magento 2 webshops
  • Verkopen op marketplaces
  • Dynamicweb - e-commerce & Pim
  • Online Marketing

Meer project cases?

Bekijk je graag nog een paar referenties? Die hebben we voor jou gebundeld via onderstaande link. Mocht je vragen hebben, neem dan zeker contact met ons op.

Meer info nodig?

Neem vrijblijvend contact op met Yannick Fierens, E-commerce Consultant bij eWings via onderstaande gegevens. Of vul het contactformulier in. We nemen zo snel mogelijk contact op.

  • Zakelijk inzicht, +10 jaar ervaring met eigen webshops
  • Gecertificeerde experts in kwalitatieve technologieën

Of bel het nummer +32 3 443 12 22 voor meer informatie.

Yannick FierensYannick Fierens