Eurotuin, 675% omzetverhoging na één maand door implementatie van Channable

Eurotuin, 675% omzetverhoging na één maand door implementatie van Channable

June 27, 2024
Een grafiek waar je de omzet ziet stijgen met 675%.Een grafiek waar je de omzet ziet stijgen met 675%.

Het project

Waar Eurotuin komt met de ideale groene oplossing voor je huis en tuin, levert eWings de service & expertise voor hun e-commerce. Ze hadden reeds een webshop en een bol account, maar hun verkoopkanalen waren niet aan elkaar gekoppeld. Een automatiseringsproject via Channable werd opgezet om de verkoop via deze kanalen te optimaliseren.

675% omzetverhoging na implementatie Channable

De inzet van de integrator Channable gaf de verkoop een boost na één maand, namelijk een omzetverhoging van 675%. Dankzij de implementatie van deze integrator is ook een real-time voorraadsynchronisatie mogelijk van de webshop met de marktplaats Bol.com.

De klant

Bij Eurotuin kan je terecht voor een breed scala aan producten, variërend van tuinmeubelen en buitenplanten tot dierenvoeding en woonaccessoires. Ze bieden ook seizoensgebonden items zoals kerstdecoraties en barbecuespullen.

Een foto van de voorkant van een Eurotuin winkel.Een foto van de voorkant van een Eurotuin winkel.
De twee logo's van Eurotuin en Channable om te tonen dat ze samen iets doen.De twee logo's van Eurotuin en Channable om te tonen dat ze samen iets doen.

Complexe businesslogica om de verkoop op Bol.com te boosten

Eurotuin had al een account op Bol.com, maar er was geen automatisatie voorzien. Dit had als gevolg dat niet alle relevante producten op Bol.com stonden, de voorraad niet real-time up-to-date was, de productinformatie soms outdated was, enzovoort.

Dankzij eWings werd een optimalisatieproject opgezet zodat de webshop van Eurotuin en hun account op bol aan elkaar werden gekoppeld via Channable.

Na een adviesgesprek met Eurotuin werden door eWings, op basis van businesslogica, regels opgesteld in Channable om de prijzen te bepalen op de marktplaats Bol.com. Deze logica is opgesteld op basis van een een aantal parameters, waaronder de aankoop- of productiekost, de afmetingen en het gewicht van een product.

De twee logo's van Eurotuin en Channable om te tonen dat ze samen iets doen.De twee logo's van Eurotuin en Channable om te tonen dat ze samen iets doen.

Real-time voorraadsynchronisatie

Naast het bepalen van regels om de juiste prijs te bepalen in Bol.com, werden ook regels opgesteld voor de real-time voorraadsynchronisatie met de webshop. Hierdoor is de voorraad die verkocht wordt via de webshop gekoppeld aan de voorraad die verkocht wordt via de marktplaats. Sindsdien kan het dus niet meer voorvallen dat een product zowel op de webshop als op bol verkocht wordt, terwijl Eurotuin er maar 1 op voorraad heeft.

 

Tot slot stelden we ook regels op rond de levertermijn, zodat bij elk product de meest optimale leverdatum getoond wordt op bol.

Een steekwagen met dozen van Bol op.Een steekwagen met dozen van Bol op.

Meer over onze diensten?

  • Magento 2 webshops
  • Verkopen op marketplaces
  • Dynamicweb - e-commerce & Pim
  • Online Marketing

Meer project cases?

Bekijk je graag nog een paar referenties? Die hebben we voor jou gebundeld via onderstaande link. Mocht je vragen hebben, neem dan zeker contact met ons op.

Meer info nodig?

Neem vrijblijvend contact op met Bart Delahaye, E-commerce Consultant bij eWings via onderstaande gegevens. Of vul het contactformulier in. We nemen zo snel mogelijk contact op.

  • Zakelijk inzicht, +10 jaar ervaring met eigen webshops
  • Gecertificeerde experts in kwalitatieve technologieën

Of bel het nummer +32 3 443 12 22 voor meer informatie.

Bart DelahayeBart Delahaye