Interne webshop voor meubelgigant IKEA

Interne webshop voor meubelgigant IKEA

March 29, 2024

Het project

Voor IKEA België en IKEA Nederland hebben we een Magento 2 webshop opgezet voor intern gebruik. Eén waarbij werknemers aan de hand van credits bedrijfskleding kunnen bestellen. Integratie met verschillende datastromen stond hier centraal.

De klant

IKEA heeft wereldwijd meer dan 200 000 werknemers. In België en Nederland zijn dat er meer dan 11 000 werknemers. Die hebben stuk voor stuk bedrijfskleding nodig. Die bestellen ze nu vlot via onze Magento-shop.

De zweedse vlagDe zweedse vlag
Een foto van de huidige balans.Een foto van de huidige balans.

Geen betaling, wel credits

Omdat de site bedoeld is voor het aanvragen van werknemerskledij wordt er niet met traditionele valuta gewerkt. Daarom introduceerden we credits.  Elke werknemer krijgt er op maat van zijn functie toegekend. Deze zijn gelinkt aan het persoonlijk webshop-klantenaccount. De berekening gebeurt op basis van attributen uit een HR-Payroll platform.

In het HR-Payroll platform worden persoonlijke gegevens bewaard van de werknemer, die worden opgehaald via API, en omgezet in credits voor de werknemer. Dit zorgt voor een naadloze integratie tussen beide systemen.

Tenslotte zijn er nog verschillende unieke flows. Een voorbeeld: specifieke groepen van werknemers hebben de mogelijkheid om extra credits te ‘bestellen’ voor collega’s.

Meer over onze diensten?

  • Magento 2 webshops
  • Verkopen op marketplaces
  • Dynamicweb - e-commerce & Pim
  • Online Marketing

Meer project cases?

Bekijk je graag nog een paar referenties? Die hebben we voor jou gebundeld via onderstaande link. Mocht je vragen hebben, neem dan zeker contact met ons op.

Meer info nodig?

Neem vrijblijvend contact op met Davy Capiau, E-commerce Consultant bij eWings via onderstaande gegevens. Of vul het contactformulier in. We nemen zo snel mogelijk contact op.

  • Zakelijk inzicht, +10 jaar ervaring met eigen webshops
  • Gecertificeerde experts in kwalitatieve technologieën

Of bel het nummer +32 3 443 12 22 voor meer informatie.

Davy CapiauDavy Capiau