Mistral Home

Mistral Home

May 10, 2024

Het project

We bouwden voor Mistral Home een nieuwe webshop in Magento 2 met een sterke focus op de gebruikerservaring en een automatische koppeling met marktplaatsen. In deze case kom je onder andere te weten wat de voordelen zijn van een automatische koppeling op marktplaatsen en hoe eWings de duurzame producten in het aanbod van Mistral Home extra in de kijker zet.

Mistral home - homepage

Homepagina

Mistral home - categorie pagina

Categorie pagina

Mistral home - duurzaamheid pagina

Duurzaamheid

De klant

Mistral Home is een een textielbedrijf uit Nazareth, dicht bij Gent. Mistral Home biedt een assortiment aan variërend van luxueus beddengoed tot stijlvolle kussens en van veelzijdige keukentextiel tot warme plaids. Elk product van Mistral Home staat garant voor kwaliteit, duurzaamheid en comfort. 

Mistral Home is de voorbij 30 jaar uitgegroeid van een bedrijfje dat de oprichter van thuis uit runde, tot een internationaal bedrijf met een magazijn van 17.000 m² vandaag, met partners in Tanzania, Polen, China en Pakistan. De voorbije jaren ligt de focus bij Mistral Home meer en meer op e-commerce en marktplaatsen

Een foto van het Mistral Home gebouw.Een foto van het Mistral Home gebouw.
Een webpage van Mistral home zijn webshop.Een webpage van Mistral home zijn webshop.

Hoe optimaliseerde eWings de webshop?

We vernieuwden het design van de webshop met een sterke focus op gebruikerservaring (UX). Dit is een cruciale stap in het verbeteren van de online aanwezigheid van een merk zoals Mistral Home. Het optimaliseren van de content boven de fold is een essentieel onderdeel hiervan. Dit betekent dat belangrijke informatie en aantrekkelijke elementen direct zichtbaar zijn zonder dat bezoekers hoeven te scrollen.Dit verhoogt de kans op engagement en conversie aanzienlijk.

 

Het toevoegen van video’s op de homepage en productpagina’s is een effectieve manier om bezoekers onmiddellijk een duidelijke en visuele indruk te geven van het aanbod van Mistral Home. Videocontent kan de betrokkenheid verhogen en helpt bij het overbrengen van de waarde en het unieke karakter van de producten.

Een webpage van Mistral home zijn webshop.Een webpage van Mistral home zijn webshop.

Essentiële functionaliteiten: gerelateerde producten, een retourportaal en landingspagina’s

Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van geavanceerde business rules om gerelateerde en andere relevante producten aan te bevelen. Dit verrijkt niet alleen de shopping ervaring, maar stimuleert ook cross-selling en up-selling door producten te tonen die interessant kunnen zijn voor de klant, gebaseerd op hun huidige interacties en voorkeuren.

We hebben ook een retourportaal geïmplementeerd, zodat Mistral Home makkelijk binnekomende retours kan beheren. Dit portaal maakt het voor klanten gebruiksvriendelijk om producten te retourneren, zowel bij webshopbestellingen als bij bestellingen geplaatst via marktplaatsen. Dit portaal draagt bij aan een positieve klantbeleving, kan helpen bij het opbouwen van vertrouwen en loyaliteit, en bespaart vooral veel tijd en manueel werk voor Mistral Home.

We hebben ook landingspagina’s toegevoegd waarbij Mistral Home makkelijk zelf kan beheren welke producten getoond worden op die landingspagina’s. Dit zijn producten die niet noodzakelijk in eenzelfde categorie horen, maar wel interessant zijn om te tonen als klanten bepaalde zoekwoorden intikken. Er is hiermee een veel grotere focus op SEO, we creëren landingspagina’s gericht op specifieke keywords.

Een raket vliegt naar boven onder een ladder door waar een persoon opstaat. Mensen staan ook rond de ladder.Een raket vliegt naar boven onder een ladder door waar een persoon opstaat. Mensen staan ook rond de ladder.
Mistral home pagina op Bol.Mistral home pagina op Bol.

Automatische koppeling met verschillende marktplaatsen

Voordelen van een automatische koppeling:

 • Orders centraliseren: je marktplaatsbestellingen worden geïmporteerd in je webshop
 • Automatisch aanmaken van je producten op het platform via API
 • Automatisch prijzen up-to-date houden (denk aan promoties of Black Friday)
 • Automatisch prijzen aanpassen aan concurrenten 
 • Real-time voorraad synchroniseren: altijd real-time de juiste voorraad op alle platformen en je webshop
 • Producten filteren en bestaande productdata aanpassen met intelligente ‘business rules’
 • Marge en winst berekenen per product en per platform.
Mistral home pagina op Bol.Mistral home pagina op Bol.

Duurzaamheid in de kijker

Duurzaamheid is een kernwaarde bij Mistral Home. Ze zijn toegewijd aan het verminderen van onze ecologische voetafdruk door het kiezen van milieuvriendelijke materialen en productieprocessen. Een duidelijke weergave van duurzame producten is dus een must.

Hoe? Producten die staan aagenduid als ‘duurzaam’, krijgen automatisch het label met het groene blaadje. Zo worden de duurzame en gerecycleerde producten in de kijker gezet, zodat klanten bewuster en ecologischer kunnen shoppen.

Voor producten in korting een gelijkaardig principe: als er een product in korting is, wordt er automatisch een label getoond met het actieve kortingspercentage.

Duurzaamheid in een product.Duurzaamheid in een product.

Meer over onze diensten?

 • Magento 2 webshops
 • Verkopen op marketplaces
 • Dynamicweb - e-commerce & Pim
 • Online Marketing

Meer project cases?

Bekijk je graag nog een paar referenties? Die hebben we voor jou gebundeld via onderstaande link. Mocht je vragen hebben, neem dan zeker contact met ons op.

Meer info nodig?

Neem vrijblijvend contact op met Bart Delahaye, E-commerce Consultant bij eWings via onderstaande gegevens. Of vul het contactformulier in. We nemen zo snel mogelijk contact op.

 • Zakelijk inzicht, +10 jaar ervaring met eigen webshops
 • Gecertificeerde experts in kwalitatieve technologieën

Of bel het nummer +32 3 443 12 22 voor meer informatie.

Bart DelahayeBart Delahaye