ChatGPT AI en e-commerce

feb 27, 2023 | Blog

ChatGPT AI en e-commerce

door | feb 27, 2023 | Blog | 0 Reacties

Leestijd: 5 minuten

ChatGPT, de kans is groot dat je er al van hebt gehoord. De AI-tool is namelijk de afgelopen maanden enorm populair geworden. In januari 2023, amper 2 maanden na de lancering, had ChatGPT al 100 miljoen maandelijkse actieve gebruikers. Daarmee is het de snelst groeiende consumentenapplicatie in de geschiedenis. En daar stopt het niet bij, de tool blijft groeien in populariteit. Maar wat is ChatGPT? En hoe kan je het gebruiken voor jouw e-commerceproject?

Wat is ChatGPT?

Wat is ChatGPT? We vroegen het aan de Artificial Intelligence tool zelf.

ChatGPT is een kunstmatige intelligentie-model ontwikkeld door OpenAI. Het is een conversatie-model gebaseerd op de Transformer-architectuur en is getraind op een enorme hoeveelheid tekst data uit het internet, waaronder blogs, artikelen, nieuwsberichten en sociale media. Met deze opleiding is ChatGPT in staat om antwoorden te geven op vragen en gesprekken te voeren over een breed scala aan onderwerpen. Het model wordt vaak gebruikt voor klantenservice, Q&A-systemen en conversatie-bots. Het is ontworpen om zo menselijk mogelijk te reageren, maar het is belangrijk om te onthouden dat het een computermodel is en soms fouten kan maken of onnauwkeurige informatie kan geven.”

ChatGPT is ontwikkeld door OpenAI, een toonaangevend bedrijf op het gebied van kunstmatige intelligentie. Het werd opgericht in 2015 door Elon Musk en Sam Altman. Met ChatGPT kunnen gebruikers interactief chatten met een AI-gedreven chatbot.

wat is chatgpt

ChatGPT e-commerce – 5 toepassingen

1. Productbeschrijvingen

Bij elk product hoort een goede productbeschrijving. Het heeft namelijk een enorme impact op vlak van SEO en CRO (conversion rate optimization). Heb je geen tijd om voor elk product zelf een beschrijving te schrijven? Gebruik ChatGPT en laat de AI-tool productbeschrijvingen schrijven.

Geef ChatGPT een korte beschrijving van je product en de AI-tool genereert een uniek resultaat dat je kan gebruiken op je webshop.

productbeschrijving
chatGPT e-mailmarketingcampagnes

2. E-mailmarketing campagnes

Geen inspiratie voor het opstellen van een nieuwe e-mailmarketing campagne? Misschien kan ChatGPT je op een aantal ideeën brengen. De AI-tool schrijft een volledige e-mailcampagne o.b.v. productomschrijvingen die te vinden zijn over het hele internet.

3. Product naamgeving

Ben je opzoek naar een originele naam voor je product? Laat ChatGPT je helpen.

chatGPT productnaam
chatGPT blogcontent

4. Blogcontent

Bloggen is dé ideale manier om extra organische trafiek naar je site te brengen. Het schrijven van een kwalitatieve blogpost vraagt veel tijd. ChatGPT kan hier ook voor de nodige tijdsbesparing zorgen.

Geef ChatGPT een uitgebreide omschrijving met zoekwoorden en je krijgt al snel een goede blogpost die je alleen nog moet herlezen en indien nodig nog wat herschrijven.

 

5. SEO-content

SEO-content schrijven voor een categoriepagina is vaak moeilijk. Het zijn niet de meest creatieve teksten en er kruipt veel tijd in. Hiervoor kan ChatGPT een snelle en kwaliteitsvolle oplossing bieden.

Voor het schrijven van een blogpost en andere seo-content geldt de regel, hoe gedetailleerder de input, hoe kwaliteitsvoller de output, logisch toch!? In de afbeelding hiernaast vind je een voorbeeld van een seo-tekst geschreven voor een pagina over het bedrukken en personaliseren van kledij. Je ziet dat we in de input de pagina, de zoekwoorden, en de structuur van de tekst duidelijk bepalen. Op deze manier kan de AI bot hier rekening mee houden en dit ook verwerken in de output.

Het resultaat hebben we gecheckt binnen SERanking en bleek van goede kwaliteit. Let er wel op dat je de tekst steeds naleest en liefst nog edit voor je hem online gaat plaatsen, dit zorgt ervoor dat er geen inhoudelijke fouten in de content sluipen en dat de tekst toch de nodige menselijke touch krijgt.

 

Andere AI-tools zoals ChatGPT

Na het succes van ChatGPT zijn verschillende technologiebedrijven in een ontwikkelingsrace gestapt. Google, Alibaba, Baidu, …, ze willen allemaal mee aansluiten in de AI revolutie. Google is bezig met de uitrol van een eigen slimme chatbot genaamd Bard. Baidu gaat de interne testfase in met zijn Ernie Bot en ook Alibaba liet al weten dat het met een eigen chatbot bezig is.

Naast de grote technologiebedrijven komen er ook veel kleinere bedrijven met AI-tools op de markt. Een AI-tool die we bij eWings graag gebruiken is WordHero https://wordhero.co/ .

Wordhero

Wordhero is net als ChatGPT een AI-tool waarmee je tekst kan genereren. In tegenstelling tot ChatGPT is Wordhero geen chatbot, maar een AI-powered content generator.

Wil je een productbeschrijving genereren met Wordhero? Geef een korte beschrijving in en de tone of voice en je krijgt binnen een mum van tijd een aantal resultaten.

Wordhero is een betalende tool. Voor $49 per maand of $348 per jaar kan je van alle features gebruik maken.

Wordhero productbeschrijving