E-commerce marketing

SEA voor webshops:
boost je omzet met adverteren op Google

Twee smartphones op een tafel waar ook papieren liggen met grafieken op. Er ligt ook een bril op de tafel.Twee smartphones op een tafel waar ook papieren liggen met grafieken op. Er ligt ook een bril op de tafel.
 
 
 

Hoe optimaliseren wij jouw SEA?

 • Persoonlijke strategie bepaling
 • Zoekwoordenonderzoek
 • Shopping feed optimalisatie met Channable
 • Analyseren en optimaliseren
 • Kennis van de laatste trends

Online meer verkopen en inzetten op SEA? Neem contact op met onze SEA expert

SEA voor e-commerce:
Waarom zo essentieel voor mijn bedrijf?

Search Engine Advertising (SEA) is essentieel voor elk bedrijf dat zijn online aanwezigheid wil vergroten en snel resultaten wil zien. Het omvat het plaatsen van advertenties op zoekmachines zoals Google, Bing en Yahoo! om meer website- of webshopverkeer te genereren voor je bedrijf. Karin, SEA expert bij eWings, staat klaar om de persoonlijke SEA strategie voor jouw e-commerce mee te bepalen.

Het eWings logo.Het eWings logo.

Google partner

Channable Gold partner

In-depth SEA expertise

Wat zeggen onze klanten?

Tim Van HoolTim Van Hool

Tim Van Hool

Ace Lighting

“Duidelijke transparante partner die mee denkt en samen met de klant vooruit wil.“

Nico VanheesNico Vanhees

Nico Vanhees

De Koffieboon

“Een betrouwbare partner met een uitgebreide kennis over onder andere E-commerce wat momenteel onze corebusiness is. Helpt binnen het project meedenken en komt de vooropgestelde planning na. Goed bereikbaar voor advies en technische ondersteuning. Eerlijk en correct!”

Hulp nodig met SEA?

Vraag een vrijblijvende analyse aan

Waarom SEA inzetten voor mijn bedrijf?

Als toonaangevend marketingbureau met specialisatie in SEA, begrijpen we de essentiële rol die SEA speelt in het hedendaagse digitale landschap. Waarom zou je SEA overwegen? Hier zijn enkele belangrijke redenen:

1. Snelle en meetbare resultaten

Met SEA kun je snel resultaten behalen. In tegenstelling tot organisch zoeken met SEO, waarbij het enige tijd kan duren voordat je website hoger in de zoekresultaten verschijnt, kunnen SEA-campagnes onmiddellijk zichtbaar zijn. Bovendien kun je de prestaties van je SEA-campagnes nauwkeurig meten en analyseren, waardoor je direct inzicht hebt in de effectiviteit van je investeringen.

2. Zoekwoordgerichte advertenties

Bij SEA draait alles om zoekwoorden. Je selecteert relevante zoekwoorden die overeenkomen met de intentie van je potentiële klanten. Wanneer mensen deze zoekwoorden in de zoekmachine invoeren, worden je advertenties weergegeven. Dit stelt je in staat om je te richten op gebruikers die al actief op zoek zijn naar de producten die je bedrijf aanbiedt.

3. Groot bereik en gerichte targeting

Google is ‘s werelds meest populaire zoekmachine, waardoor adverteren via Google Ads een enorme potentiële doelgroep bereikt. Met Google Ads kunt je advertenties richten op specifieke demografische gegevens, locaties, interesses en zoekwoorden, waardoor je relevante gebruikers bereikt die waarschijnlijk geïnteresseerd zijn in jouw producten of diensten.

4. Veilinggebaseerd systeem

SEA werkt op basis van een veilinggebaseerd systeem, waarbij adverteerders bieden op zoekwoorden. De advertenties worden weergegeven op basis van de relevantie en kwaliteit van de advertentie en het bodbedrag. Dit betekent dat je controle hebt over je advertentie-uitgaven en kunt bepalen hoeveel je wilt bieden voor klikken of vertoningen.

Meer info nodig?

Neem vrijblijvend contact op met Karin Fabricius, SEA expert bij eWings via onderstaande gegevens. Of vul het contactformulier in. We nemen zo snel mogelijk contact op.

 • Zakelijk inzicht, +10 jaar ervaring met eigen webshops
 • Gecertificeerde experts in kwalitatieve technologieën

Of bel het nummer +32 3 443 12 22 voor meer informatie.

Een foto van Karin Fabricius.Een foto van Karin Fabricius.

Hoe verbeteren we jouw SEA?

Wij helpen je graag met je digitale marketing en SEA is een van de belangrijkste strategieën binnen digitale marketing. Immers, als je niet gevonden wordt door je doelgroep, hoe kan een potentiele klant dan een aankoop doen? Op deze pagina zullen we uitleggen wat SEA inhoudt en hoe wij je kunnen helpen om jouw bedrijf te laten groeien!

Persoonlijke strategie bepaling

In het voortraject gaan we met je aan tafel zitten en houden we een uitgebreide workshop met je, waarin we je bedrijf leren kennen en de doelen bespreken. Aan de hand daarvan gaan we vooronderzoek doen. Denk hierbij aan een concurrentie analyse, zoekwoorden onderzoek, Google Analytics analyse, Google Search console analyse en een audit van je bestaande Google Ads account, indien je al adverteert. Ook denken we al na over de beste Google Ads accountstructuur voor jouw aanbod en doelen. Daar rolt vervolgens een voorstel uit, waarin we de quick wins laten zien en een korte- en lange termijn strategie. Wanneer je daarmee akkoord gaat, gaan we voor je aan de slag!

Een weg met verschillende locaties, zoals meeting, workshop, advies, strategie, implementatie, groei en evaluatie.Een weg met verschillende locaties, zoals meeting, workshop, advies, strategie, implementatie, groei en evaluatie.
Verschillende productcategorieeën op SE Ranking.Verschillende productcategorieeën op SE Ranking.

Zoekwoordenonderzoek

Het zoekwoordenonderzoek lichten we graag nog uit, omdat dit de basis is voor goede resultaten van zoekcampagnes. Een zoekwoordenonderzoek is een strategie die we gebruiken om te begrijpen hoe mensen zoeken naar informatie die relevant is voor jouw bedrijf. We voeren dit zoekwoordenonderzoek uit met behulp van onze vaste tool, SE Ranking. Hiermee krijgen we een overzicht van de meest gezochte zoekwoorden, zoekwoorden die de concurrentie inzet  en waarop jij organisch al goed gevonden wordt. Daarnaast maken we ook gebruik van andere tools, zoals Google Keyword Planner, Google Trends en Google search console ter ondersteuning.

Verschillende productcategorieeën op SE Ranking.Verschillende productcategorieeën op SE Ranking.

Shopping feed optimalisatie met Channable

Shopping advertenties zijn enkel relevant voor webshops en worden gebouwd aan de hand van een shopping feed. In deze shopping feed staat alle productinformatie, die jij op je webshop hebt staan. Met de feed management tool Channable zijn we in staat om aanvullende informatie in te zetten en bestaande informatie te optimaliseren. Zo zijn er een hoop best practices om uit te voeren aan de shopping feed voor meer relevante vertoningen en kliks en de kans op een aankoop te vergroten.

Maar daar stopt het niet. Channable wordt ook ingezet voor uiterst relevante en kwalitatieve dynamische zoekadvertenties en PMax advertenties aan de hand van de shoppingfeed.

Ook goed om te weten is dat we Channable Gold Partner zijn. Dit is de erkenning van Channable dat eWings klanten succesvol en efficiënt begeleidt in hun traject op advertentieplatformen en online marktplaatsen. Door dat keer op keer te bewijzen, voldoen we aan de voorwaarden om Gold Partner te zijn.

Channable Gold Partner logo.Channable Gold Partner logo.
Een grafiek op SE Ranking over vertoningen, klikken, aankoop/verkoop en kosten.Een grafiek op SE Ranking over vertoningen, klikken, aankoop/verkoop en kosten.

Analyseren en optimaliseren

Wanneer alle campagnes en de accountstructuur optimaal zijn opgebouwd, begint het analyseren van de cijfers en rapporten om te zien hoe jouw campagnes presteren. We trekken conclusies en sturen bij. Dit proces is enorm belangrijk om zoveel mogelijk relevante vertoningen en kliks te krijgen, irrelevante kliks te voorkomen, het klikbudget optimaal in te zetten en de doelen optimaal te kunnen bereiken. Regelmatig zitten we samen met je om de voortgang te bespreken en te zien of de prioriteiten nog up-to-date zijn. Denk hierbij aan tijdelijke acties en seizoensproducten.

Een grafiek op SE Ranking over vertoningen, klikken, aankoop/verkoop en kosten.Een grafiek op SE Ranking over vertoningen, klikken, aankoop/verkoop en kosten.

Kennis van de laatste trends

Bij eWings zorgen we ervoor dat we op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen bij Google en houden we bij wat de pioniers doen in het SEA landschap. Ook testen we zelf met nieuwe ideeën en worden daardoor steeds rijker in kennis. We staan nooit stil! Als Google partner hebben we tevens toegang tot de BETA functies van Google. Dat wil zeggen dat we aan de slag kunnen met nieuwe functies, waar andere marketing agencies geen toegang toe hebben.

Het logo van Google Partner.Het logo van Google Partner.

SEO of SEA: Wat is het verschil?

Als webshopeigenaar heb je je waarschijnlijk afgevraagd of je je moet richten op SEO of op SEA (Search Engine Advertising). Het verschil is eigenlijk vrij eenvoudig. Met SEO probeer je “gratis” verkeer naar je website te krijgen, terwijl je met SEA (de advertenties bovenaan de zoekresultaten in Google) betaalt om verkeer naar je website te leiden.

Bij eWings leggen we altijd eerst de nadruk op SEO, omdat dit de basis vormt. Als dit goed zit, kun je indien nodig SEA gebruiken om je belangrijkste categorieën of pagina’s te versterken. Als je website al goed scoort in de organische zoekresultaten van Google, is het waarschijnlijk niet de moeite waard om daar nog eens een betaalde advertentie voor te plaatsen. Dit is vaak het geval bij branded zoekwoorden, omdat er doorgaans weinig concurrentie voor is en je al goed zichtbaar bent.

Vraag een offerte aan

Waarom kiezen voor eWings?

 • E-commerce specialisten met 15+ jaar praktische ervaring
 • Gecertificeerde experts in automatisatie en optimaal verkopen op marktplaatsen
 • Uitgebreide B2B en B2C e-commerce oplossingen
 • Gespecialiseerd in marketingstrategieën voor webshops en B2B-portalen