Skatetown, verkoper van sportartikelen

Multi-website Magento 2-project

Het project

Voor Skatetown bouwden we een volledige e-commerceoplossing. We bouwden 2 verschillende webshops binnen hetzelfde platform. Een webshop voor de hockeyliefhebbers, hockeytown.be, en een gericht naar de skateliefhebbers, skatetown.be.

De klant

SkateTown is een Belgische winkel en webshop gespecialiseerd in actiesporten. Naast hun fysieke winkel in Grobbendonk hebben ze nu ook een eigen webshop. De webshop beschikt over de grootste voorraad stuntsteps van België. Naast stuntsteps verkoopt SkateTown ook Heelys, kinderstepjes, inline skates, loopfietsen en nog veel meer. Kortom: een breed aanbod voor iedereen die op zoek is naar actie op wieltjes.

skatetown mockup

Enkele beelden 

Multi-site: SkateTown en HockeyTown

Naast skatetown.be is er ook een site voor de hockeyliefhebbers gebouwd, hockeytown.be. Zodat de klant dit zo efficiënt mogelijk kan beheren, zijn beide shops gekoppeld aan één centraal e-commerceplatform waar ze beide webshops kunnen beheren. Een overzichtelijke, maar vooral tijdsbesparende oplossing.

hockeytown - skatetown homepage

Complexe producten in meerdere varianten

Op SkateTown en HockeyTown vind je verschillende types producten terug. Van sommige producten is er maar één versie. Andere producten zijn dan weer wat complexer en hebben meerdere varianten (kleur, maat, …). Die verschillende types producten zijn door Skatetown overzichtelijk te beheren op één plek in de backend van hun e-commerceplatform. 

Merkpagina’s

SkateTown verkoopt producten van een groot aantal merken op zijn webshop. Om het overzicht te bewaren kan de bezoeker alle producten per merk bekijken. Op de productpagina kan de bezoeker ook altijd op het merklogo klikken om naar de categorie met alle producten van dat merk te gaan.

Winters succes

In de winter van 2020-2021 heeft het serieus gevroren. En dat merkten ze bij SkateTown (die onder de naam Maple Leaf valt). Zo verkocht de winkel en webshop in minder dan een week 15.000 paar schaatsen, voor een groot deel aan klanten uit Nederland. Dat merkten ze in de eerste plaats op hun webshop, waar een veelvoud aan bestellingen binnenkwam in vergelijking met andere weken.

De winter werd dus een groot succes dat mede dankzij de opzet van hun webshop verwezenlijkt kon worden. Iets waar wij ook enorm trots op zijn. Dit maakt nog maar eens duidelijk hoe belangrijk een kwaliteitsvolle webshop is en wat voor een impact het kan hebben op een onderneming. Interesse om ook eens met ons samen te werken? Neem dan zeker contact met ons op.

Skatetown succes

Integratie met Exact via dealer4dealer

Voor de opbouw van de Skatetown-webshop stond integratie en automatisatie centraal. Zo zorgden we bijvoorbeeld voor een synchronisatie tussen hun ERP-systeem Exact en Dealer 4 Dealer. Als partners van Dealer 4 Dealer konden wij Skatetown hier dus perfect bijstaan. Dealer 4 Dealer zorgt voor de ‘vertaling’ van de Magentogegevens naar Exact. Zo staat Magento in verbinding met zaken als de boekhouding en het magazijn van Skatetown.

6d Sports Nutrition webshop integraties

Meer over onze diensten?

  • Magento 2 webshops
  • Verkopen op marketplaces
  • Dynamicweb - e-commerce & Pim
  • Online Marketing

Meer project cases?

Bekijk je graag nog een paar referenties? Die hebben voor jou gebundeld via onderstaande link. Mocht je vragen hebbenm naam dan zeker contact met ons op.

Meer info nodig?

Neem vrijblijvend contact op met Yannick Fierens, E-commerce Consultant bij eWings via onderstaande gegevens. Of vul het contactformulier in. We nemen zo snel mogelijk contact op.

5

E-commerce specialisten met 10+ jaar praktische ervaring

5

Gecertificeerde experts in kwalitatieve technologieën

Of bel het nummer +32 3 443 12 22 voor meer informatie.

yannick-ewings