Serena Flooring, specialist in kurkvloer en kurkwanden

B2C Magento 2-project

Het project

Online een vloer of wand bestellen kan heel omslachtig zijn. Duidelijkheid en bestelgemak moeten centraal staan voor een optimale conversie. Lees verder om te ontdekken hoe we dit realiseerden in onze Magento 2-oplossing.

De klant

Serena Flooring verkoopt en plaatst verschillende soorten vloeren. Ze zijn gespecialiseerd in kurkvloeren en -wanden. Deze Antwerpse handelaar combineert een showroom met een webshop. Neem zeker zelf eens een kijkje op hun webshop serena.be.

Serena Flooring responsive

Enkele beelden 

Oppervlakteberekening

Je wilt online vloeren verkopen? Hoe zorg je dan dat de klant weet hoeveel hij moet bestellen? Hoe maak je de vertaalslag tussen de verpakkingseenheid van je opslag en het aantal vierkante meter bij je klant?

We implementeerden een slimme oplossing waarbij de klant zijn gewenste aantal vierkante meter invult op de productpagina. De webshop doet de berekening en past het nodige aantal verpakkingseenheden aan. De klant ziet ook de ‘prijs per vierkante meter’ duidelijk vermeld bij de ‘prijs per pakeenheid’.
In het winkelmandje ziet hij hoeveel vierkante meter hij bestelde, hoeveel pakken dit zijn, wat de prijs per vierkante meter is en tenslotte wat de totale kost is. De communicatie is duidelijk, de conversie volgt.

We kunnen dit ook toepassen op andere volumeproducten.

Oppervlakteberekening Serena Flooring

Facebook &
Whatsapp-chatfunctie

Elke bedrijf heeft verschillende communicatienoden. Soms zijn snelle oplossingen nodig zoals tijdens de Coronacrisis. Serena wenste een Whatsapp- en Facebook Messenger-chatfunctie om zijn klanten tijdens bepaalde uren sneller te helpen. We implementeerden dit snel, en ontwikkelden meteen ook een heel andere tool:  een offertevergelijkingsformulier.

Dit is mogelijk dankzij de verschillende widgets van Elfsight, dat een gamma van slimme tools heeft om bepaalde communicatienoden op te vullen. Dankzij de flexibiliteit van onze Magento 2 konden we deze widgets implementeren. Samen met Davy, de accountmanager, werden de mogelijkheden besproken en aangepast aan de Serena Flooring-stijl.

Serena Flooring chatfunctie

Professionele opzet voor technische SEO-basis

Om als lokale handelaar een brede impact te hebben moet je heel wat uitdagingen overwinnen. Als er een manier is om dit te doen, dan is het wel via een e-commerceproject.

De fundering voor elke succesvolle B2C-webshop is sterke SEO. We zorgden voor een sterke technische opzet, volgens alle SEO-regels van de kunst. Dat doen we uiteraard voor elk project. Verder gaven we advies voor specifieke content-creatie en creëerden we gerichte landingspagina’s.

Serena Flooring SEO Sitemap

Flexibel en snel importeren

Onze Magento 2-oplossing bevat een uitbreiding waarmee je eenvoudig, snel en geautomatiseerd data kan importeren van verschillende soorten bronnen (HTTP of FTP). Afbeeldingen, prijzen, categorieën, attributen, attribuutwaarden, configurable producten en downloadbare producten kunnen geïmporteerd worden. We kunnen slimme regels toepassen, verschillende bronnen combineren en vooral je leven veel eenvoudiger maken.

De datamogelijkheden zijn eindeloos.

Serena Flooring data-import

Meer over onze diensten?

  • Magento 2 webshops
  • Verkopen op marketplaces
  • Dynamicweb - e-commerce & Pim
  • Online Marketing

Meer project cases?

Bekijk je graag nog een paar referenties? Die hebben we voor jou gebundeld via onderstaande link. Mocht je vragen hebben, neem dan zeker contact met ons op.

Meer info nodig?

Neem vrijblijvend contact op met Davy Capiau, E-commerce Consultant bij eWings via onderstaande gegevens. Of vul het contactformulier in. We nemen zo snel mogelijk contact op.

5

Zakelijk inzicht, +10 jaar ervaring met eigen webshops

5

Gecertificeerde experts in kwalitatieve technologieën

Of bel het nummer +32 3 443 12 22 voor meer informatie.

Davy Capiau