Verkopen op marktplaatsen

Verkopen op Amazon

Hulp bij verkopen op Amazon

Of het nu gaat over starten met verkopen op Amazon, of over de optimalisatie van je bestaande Amazon-shop, wij leren je hoe je gebruikmaakt van alle kansen die Amazon biedt. Amazon is de meest bezochte online shop ter wereld, en dus is het internationale omzetpotentieel uiteraard enorm. Word opgemerkt, optimaliseer je Amazon-shop en vergroot je omzet!

Voordelen van verkopen via Amazon

  1. Geen enkele marktplaats of shop heeft meer omzetpotentieel dan Amazon
  2. Ideaal om je producten buiten de landsgrenzen te verspreiden; Amazon is enorm sterk in onze buurlanden
  3. Adverteer via Amazon Ads
  4. Outsource je logistiek via Fulfilment By Amazon (FBA)
  5. Zet je eigen merk in de kijker via Amazon Stores
  6. Pas je prijzen aan aan de concurrentie via de Amazon Repricer van Channable

Expertisevelden van eWings

automatische koppeling met je webshop

adverteren op Amazon

Over marktplaats Amazon

Amazon werd in juli 1994 door Jeff Bezos opgericht als online boekenwinkel en is sindsdien uitgegroeid tot ‘s werelds grootste online shop. Naarmate Amazon zich verder heeft ontwikkeld, is het aanbod van producten als videogames, software, elektronica, kleding, speelgoed en levensmiddelen steeds groter geworden.

In België en Nederland is Bol.com koning, maar zeker in de buurlanden is Amazon niet te onderschatten. Het internationale omzetpotentieel blijft reden nummer 1 om voor Amazon te kiezen. De internationale mogelijkheden zijn bijna niet te evenaren via andere platformen.

eWings is een erkende marketplace partner:

channable silver partner
Productflow Official Partner

Hoe optimaliseren we je Amazon shop?

 

 

Best practices op Amazon

1. Best practices op Amazon

Amazon is een gigantisch bedrijf, en dat is te merken als je erop verkoopt. Het voordeel is dat er veel potentieel zit in de marktplaats, het nadeel is dat áls het misloopt, je moeilijk iemand te pakken krijgt bij Amazon.

Dankzij onze jarenlange ervaring met verkopen op Amazon, kunnen wij jou de best practices aanleren om alles zo vlot mogelijk te laten verlopen. Van in het begin start je op de juiste manier, en zorgen we dat je geen beginnersfouten maakt.

Typische problemen bij bestaande verkopers liggen vaak bij de bulk uploads van Amazon, foute voorraad, ongeldige beschrijvingen, enzovoort. Zulke zaken kunnen we zo goed als volledig uitsluiten dankzij de automatische API-connectie via Channable. De marktplaats krijgt toegestuurd wat er wordt verwacht en alles loopt automatisch en gestroomlijnd.

 

2. Webshop koppelen met Amazon via Channable

Ondernemingen hebben vaak dubbel werk als ze verkopen op Amazon. Productinformatie geven ze manueel in en orders worden ook manueel verwerkt. Wij zorgen ervoor dat de marketplace een uitbreiding is van je webshop. We leggen een automatische connectie via Channable, zodat de productinformatie van de webshop ook gebruikt wordt op Amazon, en dat je Amazon orders doorstromen naar de webshop en je ERP.

Ook hier leren we je de best practices. Een voorbeeld: de content op je webshop staat in HTML. Bepaalde HTML tags zijn toegelaten door Amazon, andere niet. Wij filteren de juiste eruit, zodat je beschrijvingen worden toegelaten, maar je tóch structuur houdt in je content op Amazon.

Channable
amazon-vendor

3. Adverteren op Amazon

Nu je met succes van start bent gegaan, kunnen we onze aandacht richten op het boosten van de verkoop via Amazon ads. Dit is een dienst die op dezelfde manier werkt als pay-per-click advertenties op Google: je betaalt alleen wanneer een bezoeker op je advertentie klikt. Een aantal mogelijkheden zijn Sponsored Products, Sponsored Brands en Sponsored Displays.

Verschillende soorten advertenties op Amazon:

Sponsored Products: Promoot producten bij shoppers die actief zoeken met gelabelde trefwoorden of die soortgelijke producten op Amazon bekijken.

Sponsored Brands: Help shoppers jouw merk en producten op Amazon met boeiende merken.

Sponsored Displays: Laat jouw bedrijf groeien door relevante
doelgroepen op Amazon.

Meer verkopen op Amazon

Amazon marketplace audit

Als je al verkoopt op Amazon, weet je dat er veel bij komt kijken. Wij nemen je volledige Amazon shop onder de loep, en laten weten waar het beter kan. Zo geven we onder andere advies over automatisaties, advertenties, SEO, content, reviews, logistiek, leverbeloftes en het behalen van de koopknop. Zo heb jij een lijst met concrete stappen om je omzet op Amazon te verhogen.

Analyse omzet en winst

Wij zorgen ervoor dat je zicht hebt op welke van je producten het goed en minder goed doen op Amazon. Connecteer je je webshop via Channable? Dan kunnen we via Channable Insights een overzicht maken hoeveel winst je haalt per product per marktplaats en per land. Op basis daarvan kan je beslissingen maken om producten al dan niet te verkopen in verschillende landen.

Meer info nodig?

Vul het marktplaatsformulier in.

Of bel het nummer +32 3 443 12 22 voor meer informatie.

contacteer ons