Magento 2.4: Wat is er nieuw?

apr 21, 2022 | Blog

Magento 2.4: Wat is er nieuw?

door | apr 21, 2022 | Blog | 0 Reacties

Leestijd: 4 minuten

Sinds kort is de langverwachte Magento 2.4 release er! Dit brengt een hele hoop nieuwe functies, verbeteringen en bug fixes. De nieuwe Magento-versie heeft nieuwigheden voor zowel de Magento-ontwikkelaars als webshopeigenaars.

1. Two Factor Authentication 

Wat is 2FA?

De Magento Two Factor Authentication (2FA) geeft je de mogelijkheid om de Magento winkel te beschermen tegen hackers, keyloggers, ongeautoriseerde logins, data sniffing tools, en andere bedreigingen. Met behulp van het wachtwoord en een beveiligingscode van jouw smartphone, kan je het admin panel beter beveiligen. Zorg er ook voor dat je de code alleen deelt met geautoriseerde gebruikers.

Configuratie & installatie

Deze setting staat standaard uit. Als je graag 2FA wil activeren op je webshop, kunnen we dit voor jou aanzetten. Er zijn vier soorten authenticators die je kan configureren voor je Magento 2.4 shop:

  • Google Authenticator
  • U2F apparaten (Yukikey en anderen)
  • Duo Security
  • Authy

 

2. Pagebuilder

Een ander aspect dat nieuw is aan Magento 2.4 is de Pagebuilder. De builder maakt het gemakkelijk om content-rijke pagina’s te maken met aangepaste lay-outs die je visuele storytelling, klantbetrokkenheid en klantloyaliteit verbeteren. Webshopeigenaars moeten dus niet langer in code werken. 

Waar vind je de Pagebuilder?

De Pagebuilder is te vinden onder ‘Content’ en nadien klik je op ‘Edit’ om een pagina te bewerken of je maakt een nieuwe pagina aan via ‘Add New Page’. Nadien krijg je rechtsbovenaan de optie om deze pagina te bewerken met de Pagebuilder.

magento-dashboard

1. Hoe werk je ermee?

De interface werkt met een drag-and-drop-systeem. Je sleept de linkse blocks ergens op de pagina. Door nadien op het tandwieltje te klikken, kan je beslissen hoe de blocks zich moeten positioneren op de pagina. Via onderstaande video’s leggen we de Pagebuilder verder uit.

Layout:

Elements:

 

Media:

Content:

 

Voorbeeldpagina:

3. Log in as customer

Beheerders kunnen toegang krijgen tot de bestelgeschiedenis van de klant, wishlist items, en klant-gerelateerde informatie van de frontend door in te loggen namens de klant. Dit kan je doen door te klikken op de ‘log in as customer’ knop bij het admin paneel.

Sommige klanten hadden deze functionaliteit eerder al door de “LoginAsCustomer” module van Amasty. Deze werd nu uitgeschakeld en vervangen door de core Magento Log in as customer module.

 

Login as customer Magento 2.4 module

4. Naast Apple Pay nu ook Google Pay

Google Pay, een van Googles producten voor betalingen, is een betalingsgateway die een snellere en veiligere manier van betalen biedt. Vereenvoudigde checkouts, meerlaagse beveiliging, en gemakkelijk te beheren informatie zijn prominente kenmerken van Google Pay. Dankzij de nieuwe update van de Multisafepay module is het nu ook mogelijk om betalingen te ontvangen via Google Pay.

 

Magento

5. Verzendmethode: Store pickup

Magento 2.4 biedt nu de mogelijkheid aan klanten om hun bestelling in de winkel op te halen. Eerder kon dit enkel met de Mageworkx Shipping module.

De store pickup-optie verhoogt de conversie door de verzendkosten uit het totaalbedrag te halen en verhoogt de kans op up-selling. Klanten doen namelijk dikwijls extra aankopen als ze naar de winkel komen om een online bestelling op te halen. Verder is het een geweldig voorbeeld van synergie tussen digitaal en de goede oude fysieke winkel (= Omnichannel). 

De module maakt het mogelijk om in aanmerking komende afhaallocaties te tonen in combinatie met belangrijke info zoals werktijden. Wanneer een online bestelling klaar is om te worden afgehaald, kan de winkelier de klant hiervan met één klik op de hoogte brengen.

De in-Store Pick Up-optie is nu standaard bij Magento 2.4 en kan op vraag geactiveerd worden.