Megatoys, verkoper van speelgoed

Snelle lancering op bol.com

Het project

Megatoys wou op korte termijn een Bol.com-winkel lanceren. De data bevond zich in een webshop gebouwd in JouwWeb. Op korte termijn zetten we een aantal honderden producten uit zijn webshop over naar Bol.com.

De klant

AJ is de man achter Megatoys. Hij komt uit een compleet andere sector dan e-commerce, maar door de coronapandemie moest hij op korte termijn op zoek naar iets anders. Hij sprong meteen op de e-commercetrein. Zo lanceerde hij op korte termijn een webshop, en in samenwerking met ons, een Bol.com-winkel. Werp gerust een blik op zijn aanbod op de Bol.com-winkel van Megatoys.

megatoys project case

Bol.com-training

Megatoys is zonder veel achtergrondkennis aan verkopen op Bol.com begonnen. Het is uiteraard niet de bedoeling dat hij voor elke kleine aanpassing bij ons moet komen aankloppen. We gaven AJ dus een algemene training in het dagelijkse gebruik van Bol.com en Channable. Ook nieuwe toevoegingen en aanpassingen maken deel uit van onze training. Na livegang kon AJ dus verder, zonder onze input!

Import data via Channable

Het was belangrijk voor Megatoys dat ze zo snel mogelijk veel artikelen konden aanbieden op Bol.com. Veel van de productinformatie, zoals producttitel en -beschrijving, bevonden zich al in de JouwWeb-webshop van Megatoys.

Het was dan ook essentieel dat ze al deze data niet manueel moesten kopiëren. Via Channable stuurden we de data van JouwWeb automatisch door naar Bol.com. Geen dubbel manueel werk dus!

channable

Google Sheet als aanvulling op JouwWeb

Bepaalde gegevens, zoals EAN-codes, zijn verplicht voor alle producten op Bol.com. JouwWeb heeft als webshopsysteem vooral basisfunctionaliteiten, en EAN-codes kunnen daar niet zomaar per product worden ingevuld.

Voor die informatie, en andere info die Bol nodig had, gebruikten we een Google Sheet. Zo kon Megatoys de nodige info per product op één plek aanvullen. In combinatie met de data uit JouwWeb had Bol zo dus alle nodige info, en konden we live!

data import channable

Snel succes na livegang

De dagen na de livegang van de Bol.com-winkel van Megatoys, stroomden er al veel bestellingen binnen. Zo moest Megatoys de eerste dagen al tot 2 uur ‘s nachts pakjes inpakken. Van een succes gesproken!

Ook interesse om te beginnen verkopen op Bol.com? Laat dan zeker iets weten. En voor wie geen zin heeft om tot 2 uur ‘s nachts dozen in te pakken: wij helpen je op gang met Logistiek via Bol zodat Bol dit voor jou doet. 

Meer over onze diensten?

  • Magento 2 webshops
  • Verkopen op marketplaces
  • Dynamicweb - e-commerce & Pim
  • Online Marketing

Meer project cases?

Bekijk je graag nog een paar referenties? Die hebben voor jou gebundeld via onderstaande link. Mocht je vragen hebbenm naam dan zeker contact met ons op.

Meer info nodig?

Neem vrijblijvend contact op met Bart Delahaye, E-commerce Consultant bij eWings via onderstaande gegevens. Of vul het contactformulier in. We nemen zo snel mogelijk contact op.

5

Zakelijk inzicht, +10 jaar ervaring met eigen webshops

5

Gecertificeerde experts in kwalitatieve technologieën

Of bel het nummer +32 3 443 12 22 voor meer informatie.

bart-ewings