Odissey Urban Mobility

Multi-website Magento 2-project

Het project

Voor Odissey Urban Mobility bouwden we een volledige e-commerceoplossing. We bouwden maar liefst 3 verschillende webshops in hetzelfde platform: een B2B-portaal odissey.be, een brand-website micro-mobility.be en een retailstore zoevstore.com.

De klant

Odissey Urban Mobility is de Belgische verdeler van topmerken als Nutcase helmen en Micro Mobility steps. Daarnaast hebben ze met ZOEV store ook een fysieke winkel in Tervuren, waar ze al deze artikelen verkopen.

Enkele beelden 

Multi-site: B2B, B2C en branded

In dit e-commerceplatform leverden we 3 verschillende webshops op. Er werd gevraagd om overal een uniforme stijl te implementeren, maar de accenten per website anders te leggen.

Als eerste werd het bestaande B2B-platform odissey.be gemigreerd van Magento 1 naar Magento 2. Via dit B2B-platform worden alle B2B-bestellingen van Odissey behandeld.

Daarnaast werd ook de bestaande webshop, micro-mobility.be, overgezet van M1 naar M2. Het doel was om een branding-shop te bouwen voor de Belgische markt van dit merk. 

Als laatste werd ook de webshop zoevstore.com opgeleverd. Dit is de webshop voor de fysieke winkel van Odissey, waar ze hun merken ook rechtstreeks verkopen aan de eindklant.

Optimalisatie productpagina

Er werd na de oplevering ook nog gekeken naar manieren om de conversie te verhogen op de productpagina’s:

  • Toevoegen van de product highlights
  • Toevoegen van “reassurance text” bij de koop-knop
  • Automatisch genereren van alternatieve producten
  • Productopties aanbieden voor hogere orderwaarde

Deze wijzigingen zorgden ervoor dat het aantal “Add to Carts” en het aantal orders opmerkelijk stegen.

Uiteraard maakte dit deel uit van een breder traject, waarbij het hele bestelproces bekeken werd.

Vind een verdeler

Als Belgische verdeler is het natuurlijk ook erg van belang om de klant de mogelijkheid te geven om te zoeken naar zijn dichtstbijzijnde officiële verdeler van het merk.

Met een handige geolocatie-functie stelt de Store Locator meteen een winkel voor in je directe omgeving. Daarnaast kan je ook per locatie de nodige informatie meegeven zoals openingsuren, website en korte beschrijving. Zo kunnen deze pagina’s ook weer extra bezoekers opleveren voor jouw site!

Integratie met Plenion ERP

Initieel was de productinformatie gebaseerd op de informatie die in Magento 1 aanwezig was. Nu wordt er gezorgd dat Plenion alle noodzakelijke kenmerken van het product kent, waardoor de orders correct verwerkt kunnen worden.

Die integratie met Plenion had voornamelijk betrekking op de klanten, de orders en instructies die werden doorgegeven naar het magazijn.

Zo zorgden we voor een synchronisatie van de klanten, waarbij de algemene informatie en de gekende adressen in Magento werden toegevoegd. 

Het toevoegen van de orders in Plenion volgt nu dan ook een complexe flow waarbij rekening wordt gehouden met de site waarop besteld is, of het een gekende klant is, of het gekende adressen zijn, etc.

Meer over Magento?

Geboeid door het voorproefje over dit project, en wil je nog beter begrijpen wat we allemaal voor jou en jouw organisatie kunnen betekenen? Bekijk dan zeker eens wat we allemaal voor jou kunnen doen.

Meer zien van ons werk?

Bekijk je graag nog een paar referenties? Die hebben we voor jou gebundeld via onderstaande link. Moest je vragen hebben, aarzel niet om contact op te nemen met ons.

Meer weten?

Aarzel niet om Yannick Fierens, e-commerce consultant bij eWINGS, te contacteren met jouw vragen. We helpen je graag verder.

5

Magento 2 specialisten met 10+ jaar praktische ervaring

5

No-nonsense aanpak met een focus op wat telt

Of bel het nummer +32 3 443 12 22 voor meer informatie.

Schrijf je in op onze newsletter.

en krijg maandelijks:

- een update over eWings

- info over nieuwe mogelijkheden binnen onze e-commerceoplossing

- een unieke e-commercetip

- en nog veel meer... 

Interesse in e-commerce en Magento 2? Schrijf je dan nu in

Bedankt voor je inschrijving!