Odissey Urban Mobility, distributeur van sportartikelen

Multi-website Magento 2-project

Het project

Voor Odissey Urban Mobility bouwden we een volledige e-commerceoplossing. We bouwden maar liefst 3 verschillende webshops in hetzelfde platform: een B2B-portaal, een brand-website en een retailstore.

De klant

Odissey Urban Mobility is de Belgische verdeler van topmerken als Nutcase helmen en Micro Mobility steps. Daarnaast hebben ze met ZOEV store ook een fysieke winkel in Tervuren, waar ze al deze artikelen verkopen.

Project - Odissey

Enkele beelden 

Multi-site: B2B, B2C en branded

In dit e-commerceplatform leverden we 3 verschillende webshops op. Er werd gevraagd om overal een uniforme stijl te implementeren, maar de accenten per website anders te leggen.

Als eerste werd het bestaande B2B-platform gemigreerd van Magento 1 naar Magento 2. Via dit B2B-platform worden alle B2B-bestellingen van Odissey behandeld.

Daarnaast werd ook de bestaande webshop overgezet van M1 naar M2. Het doel was om een branding-shop te bouwen voor de Belgische markt van dit merk.

Als laatste werd ook de webshop van ZOEV store opgeleverd. Dit is de webshop voor de fysieke winkel van Odissey, waar ze hun merken ook rechtstreeks verkopen aan de eindklant.

Optimalisatie productpagina

Er werd na de oplevering ook nog gekeken naar manieren om de conversie te verhogen op de productpagina’s:

  • Toevoegen van de product highlights
  • Toevoegen van “reassurance text” bij de koop-knop
  • Automatisch genereren van alternatieve producten
  • Productopties aanbieden voor hogere orderwaarde

Deze wijzigingen zorgden ervoor dat het aantal “Add to Carts” en het aantal orders opmerkelijk stegen.

Uiteraard maakte dit deel uit van een breder traject, waarbij het hele bestelproces bekeken werd.

Odissey PDP verbeteringen

Vind een verdeler

Als Belgische verdeler is het natuurlijk ook erg van belang om de klant de mogelijkheid te geven om te zoeken naar zijn dichtstbijzijnde officiële verdeler van het merk.

Met een handige geolocatie-functie stelt de Store Locator meteen een winkel voor in je directe omgeving. Daarnaast kan je ook per locatie de nodige informatie meegeven zoals openingsuren, website en korte beschrijving. Zo kunnen deze pagina’s ook weer extra bezoekers opleveren voor jouw site!

Micro Store Locator

Integratie met Plenion ERP

Initieel was de productinformatie gebaseerd op de informatie die in Magento 1 aanwezig was. Nu wordt er gezorgd dat Plenion alle noodzakelijke kenmerken van het product kent, waardoor de orders correct verwerkt kunnen worden.

Die integratie met Plenion had voornamelijk betrekking op de klanten, de orders en instructies die werden doorgegeven naar het magazijn.

Zo zorgden we voor een synchronisatie van de klanten, waarbij de algemene informatie en de gekende adressen in Magento werden toegevoegd.

Het toevoegen van de orders in Plenion volgt nu dan ook een complexe flow waarbij rekening wordt gehouden met de site waarop besteld is, of het een gekende klant is, of het gekende adressen zijn, etc.

Odissey integratie

Meer over onze diensten?

  • Magento 2 webshops
  • Verkopen op marketplaces
  • Dynamicweb - e-commerce & Pim
  • Online Marketing

Meer project cases?

Bekijk je graag nog een paar referenties? Die hebben we voor jou gebundeld via onderstaande link. Mocht je vragen hebben, neem dan zeker contact met ons op.

Meer info nodig?

Neem vrijblijvend contact op met Yannick Fierens, E-commerce Consultant bij eWings via onderstaande gegevens. Of vul het contactformulier in. We nemen zo snel mogelijk contact op.

5

E-commerce specialisten met 10+ jaar praktische ervaring

5

Gecertificeerde experts in kwalitatieve technologieën

Of bel het nummer +32 3 443 12 22 voor meer informatie.

yannick-ewings