Microsoft Dynamics Navision koppelen met Magento 2 webshop

Microsoft Dynamics Nav is een ERP-systeem dat ondersteunt bij financiën, productie, klantenbeheer, supply chain en analytics. Ze richten zich vooral op KMO’s.

eWings werkte tussen 2014 en 2019 zelf met Navision in kader van onze eigen webshop die we in die periode hebben uitgebaat. We kennen het ERP dus ook uit eigen ervaring. Ondertussen koppelden we ook enkele klanten met Navision, waaronder ook de AX distributieversie wat technisch op hetzelfde neerkomt. 

 Voordelen van een e-commerce integratie tussen Magento 2 en Microsoft Dynamics Navision

eWings koppelde Navision met de Magento webshop op alle vlakken: orders, klanten, producten, voorraad, klanten en complexe prijzen. Alle data wordt tussen het ERP en de webshop up to date gehouden en automatisch geüpdatet.

Onze manier van koppelen met Navision is zoals een bouwpakket. De communicatie tussen beide systemen verloopt via XML files. Wij lezen files in die Microsoft Dynamics aanreikt en bouwen ook XML files die het ERP kan inlezen. Op die manier is er een continue stroom van data over en weer en blijven beide systemen up to date. Dit werkt goed, en draait al verschillende jaren in productie. Onze ervaring is zeer positief.

We wensen te benadrukken dat een data flow anders is voor elke klant. De frequentie en de business logica worden afgestemd op de operationele processen.

 

Bestelling synchronisatie

Webshopbestelling worden met maximum 1 minuut vertraging naar Navision doorgezonden. Men kan tevens business logica toepassen om orders uit te splitsen, drop & ship instructies apart te behandelen of andere nodige ERP logica in te bouwen.

Product synchronisatie

In een klassieke setup stuurt Navision de basis productdata door naar de webshop, en wordt deze data met andere productfeeds, van bijvoorbeeld leveranciers, verrijkt. We construeren een flow afgestemd op jullie behoeften.

Stock synchronisatie

Magento houdt de voorraad bij, en is ook multi-warehouse enabled. Als het magazijnbeheer in Navision gebeurt is deze de master van de voorraad, en de aansturing naar de webshop.

Klanten synchronisatie

Nieuwe klant toevoegen? Bestaande klant aanpassen of verwijderen? Geen dubbel werk! De integratie houdt je klantenbestand actueel.

Klantengroepen & staffel prijzen sync 

Aangepaste prijzen per doelgroep, of individuele klant? Navision stuurt ze ze automatisch door naar Magento+.

Geen developerwerk

Wij zorgen voor een vlotte integratie zonder bijkomend developerwerk. Zo bespaar je niet alleen tijd, maar ook geld.

Meer informatie nodig?

Neem vrijblijvend contact op met Mike Boon, Managing Partner bij eWings via onderstaande gegevens. Of vul het contactformulier in. We nemen zo snel mogelijk contact op.

5

E-commerce specialisten met 10+ jaar praktische ervaring

5

Gecertificeerde experts in kwalitatieve technologieën

Of bel het nummer +32 3 443 12 22 voor meer informatie.

mike boon