Panelgesprek Cross Border eCommerce

nov 26, 2015 | Andere

Panelgesprek Cross Border eCommerce

door | nov 26, 2015 | Andere | 0 Reacties

Leestijd: 2 minuten

 

Cross Border eCommerce

Om de afzetmarkt van jouw webshop te doen groeien, heb je eigenlijk 2 mogelijkheden.

  1. Je voegt nieuwe producten toe, waardoor je het assortiment groter maakt en zo potentieel meer mensen aanspreekt.
  2. Je analyseert de markt in de buurlanden en kijkt hoe je potentieel scoort met jouw huidige gamma.

In het panelgesprek Cross Border eCommerce  op de eCommerce Xpo wordt er door Cis Scherpereel, samen met zijn panel, gezocht naar concrete tips & tricks om een stap te zetten naar het internationaal  verkopen van jouw product. Welke parameters moet je in acht nemen? Hoe zit het met transport? Open je een lokaal kantoor, of opereer je vanuit België?

Cis Scherpereel nodigde Mike Boon, managing partner van eWINGS, uit om te zetelen in dit panel en onze ervaring rond Cross Border eCommerce te delen. Naast eWINGS is hij ook de oprichter van KinderenKoning, een webshop rond duurzaam – en kwalitatief speelgoed. De eerste stappen met internationaal verkopen werden gezet door middel van de zogenaamde seller platforms, zoals Amazon en Bol.com.

Naast seller platforms was KinderenKoning ook actief in het Franstalig landsgedeelte. Dat zorgde sporadisch wel eens voor een sale in Frankrijk, maar bijvoorbeeld de Nederlandstalige naam zorgde er al voor dat structureel succes onmogelijk was. Daarom is er beslist om een versnelling hoger te schakelen: KinderenKoning.be werd in minder dan 6 maanden omgevormd naar maar liefst 7 internationale eshops! In het Nederlands: kinderenkoning.be en kinderenkoning.nl. In het Frans: lespetitsrois.be, lespetitsrois.fr en lespetitsrois.lu. In het Duits: kindersindkoenige.de en kindersindkoenige.at.

Je kan je al voorstellen dat verkopen op zoveel verschillende kanalen (eigen shops en seller platforms), het niet evident maakt om stock in sync te houden, logistiek te verzorgen, etc. Ben je benieuwd welke oplossingen eWINGS hierin kan aanbieden? Breng gerust een bezoekje aan de eCommerce Xpo, of neem contact op via het nummer +32 (0)3 / 443 12 22 of het e-mailadres hello@ewings.be.

Praktisch:

Het panelgesprek zal doorgaan in Room 1 van de eCommerce Xpo op 30 november 2015 om 16u15.