Interne webshop voor meubelgigant IKEA

Interne shop voor bedrijfskleding met Magento 2

Het project

Voor IKEA België en IKEA Nederland hebben we een Magento 2 webshop opgezet voor intern gebruik. Eén waarbij werknemers aan de hand van credits bedrijfskleding kunnen bestellen. Integratie met verschillende datastromen stond hier centraal.

De klant

IKEA heeft wereldwijd meer dan 200 000 werknemers. In België en Nederland zijn dat er meer dan 11 000 werknemers. Die hebben stuk voor stuk bedrijfskleding nodig. Die bestellen ze nu vlot via onze Magento-shop.

zweedse meubelfabrikant

Enkele beelden 

Single Sign On via Azure Active Directory

Dit unieke, atypische project vereiste een aantal interessante features. Eén daarvan is de Single Sign On. Dit zorgt ervoor dat elke werknemer met zijn bedrijfslogin op alle systemen kan inloggen. Hoe? Alle systemen (inclusief de webshop) zijn via SAML authenticatie gelinkt aan een centrale database. In het geval van de Zweedse meubelmaker is dat Azure Active Directory.

diagram logos

Geen betaling, wel credits

Omdat de site bedoeld is voor het aanvragen van werknemerskledij wordt er niet met traditionele valuta gewerkt. Daarom introduceerden we credits.  Elke werknemer krijgt er op maat van zijn functie toegekend. Deze zijn gelinkt aan het persoonlijk webshop-klantenaccount. De berekening gebeurt op basis van attributen uit GlobalView; een HR-Payroll platform.

In GlobalView worden persoonlijke gegevens bewaard van de werknemer, die worden opgehaald via API, en omgezet in credits voor de werknemer. Dit zorgt voor een naadloze integratie tussen beide systemen.

Tenslotte zijn er nog verschillende unieke flows. Een voorbeeld: specifieke groepen van werknemers hebben de mogelijkheid om extra credits te ‘bestellen’ voor collega’s.

 

ikea-mybalance

Integratie met Infor M3 & Astro WMS

Alle bestellingen in de webshop worden gesynchroniseerd met Infor M3 ERP software. Dit staat op zijn beurt in connectie met het WMS Astro. Ook hier legden we een integratie om de voorraad en order flow in goede banen te leiden.

vlag zweden

Meer over onze diensten?

  • Magento 2 webshops
  • Verkopen op marketplaces
  • Dynamicweb - e-commerce & Pim 
  • Online Marketing

Meer zien van onze cases?

Bekijk je graag nog een paar referenties? Die hebben we voor jou gebundeld via onderstaande link. Mocht je vragen hebben, neem dan zeker contact op met ons.

Meer info nodig?

Neem vrijblijvend contact op met Davy Capiau, E-commerce Consultant bij eWings via onderstaande gegevens. Of vul het contactformulier in. We nemen zo snel mogelijk contact op.

5

Zakelijk inzicht, +10 jaar ervaring met eigen webshops

5

Gecertificeerde experts in kwalitatieve technologieën

Of bel het nummer +32 3 443 12 22 voor meer informatie.

Davy Capiau