Zweedse meubelketen

Interne shop voor bedrijfskleding met Magento 2

Het project

Voor een grote Zweedse meubelketen hebben we een Magento 2 webshop opgezet voor intern gebruik. Eén waarbij werknemers aan de hand van credits bedrijfskleding kunnen bestellen. Integratie met verschillende datastromen staat centraal.

De klant

De klant is een bekende Zweedse meubelketen met wereldwijd een groot aantal werknemers. Stabiliteit en performantie zijn de kernwoorden.  

zweedse meubelfabrikant

Enkele beelden 

Single Sign On via Azure Active Directory

Dit unieke, atypische project vereiste een aantal interessante features. Eén daarvan is de Single Sign On. Dit zorgt ervoor dat elke werknemer met zijn bedrijfslogin op alle systemen kan inloggen. Hoe? Alle systemen (inclusief de webshop) zijn via SAML authenticatie gelinkt aan een centrale database. In het geval van de Zweedse meubelmaker is dat Azure Active Directory.

Geen betaling, wel credits

Omdat de site bedoeld is voor het aanvragen van werknemerskledij wordt er niet met traditionele valuta gewerkt. Daarom introduceerden we credits.  Elke werknemer krijgt er op maat van zijn functie toegekend. Deze zijn gelinkt aan het persoonlijk webshop-klantenaccount. De berekening gebeurt op basis van attributen uit GlobalView; een HR-Payroll platform.

In GlobalView worden persoonlijke gegevens bewaard van de werknemer, die worden opgehaald via API, en omgezet in credits voor de werknemer. Dit zorgt voor een naadloze integratie tussen beide systemen.

Tenslotte zijn er nog verschillende unieke flows. Een voorbeeld: specifieke groepen van werknemers hebben de mogelijkheid om extra credits te ‘bestellen’ voor collega’s.

 

Integratie met Infor M3 & Astro WMS

Alle bestellingen in de webshop worden gesynchroniseerd met Infor M3 ERP software. Dit staat op zijn beurt in connectie met het WMS Astro. Ook hier legden we een integratie om de voorraad en order flow in goede banen te leiden.

vlag zweden
Meer over Magento?

Geboeid door het voorproefje over dit project, en wil je nog beter begrijpen wat we allemaal voor jou en jouw organisatie kunnen betekenen? Bekijk dan zeker eens wat we allemaal voor jou kunnen doen.

Meer zien van ons werk?

Bekijk je graag nog een paar referenties? Die hebben we voor jou gebundeld via onderstaande link. Mocht je vragen hebben, neem dan zeker contact op met ons.

Meer weten?

Aarzel niet om Davy Capiau, e-commerce consultant bij eWINGS, te contacteren met jouw vragen. We helpen je graag verder.

5

Magento 2 specialisten met 10+ jaar praktische ervaring

5

No-nonsense aanpak met een focus op wat telt

Of bel het nummer +32 3 443 12 22 voor meer informatie.

Schrijf je in op onze newsletter.

en krijg maandelijks:

- een update over eWings

- info over nieuwe mogelijkheden binnen onze e-commerceoplossing

- een unieke e-commercetip

- en nog veel meer... 

Interesse in e-commerce en Magento 2? Schrijf je dan nu in

Bedankt voor je inschrijving!