Variapack

B2B Magento 2-project

Het project

Variapack had nood aan een manier om al zijn producten overzichtelijk te tonen en te zorgen dat zijn zakelijke klanten meteen hun bestelling konden plaatsen. 

De klant

Variapack is in België een referentie op het gebied van verpakkingsmateriaal. Dit gaat van kartonnen dozen, over plastic schaaltjes, naar materiaal om veilig om te gaan met voeding. Neem zeker eens een kijkje op hun webshop variapack.be.

Enkele beelden 

BTW-nummervalidatie via VIES-databank

Nieuwe klanten kunnen maar een bestelling plaatsen op de site van Variapack nadat hun BTW-nummer werd gevalideerd via de Europese VIES-databank.

Zo is Variapack zeker dat ze altijd aan een bedrijf verkopen, en niet aan particulieren.

Daarnaast wordt de validatie periodiek opnieuw uitgevoerd. Zo blijven ook oudere accounts up-to-date.

Zoeken met Elastic Search

Elastic Search is een van de meest efficiënte engines om snel te zoeken op een Magento webshop. Je kan hiermee overigens op meer dan alleen producten zoeken. Je zoekt ook in categorieën, blogs, CMS-pagina’s en eventueel nog andere types content. 

Hierdoor werden verbeteringen toegevoegd aan de zoekresultaten-pagina. Daarnaast werd er ook een “live search”-functie geactiveerd. Hiermee kunnen klanten meteen de meest relevante resultaten voor hun zoekopdracht zien, ongeacht of dit nu content is, of het producten of categorieën zijn.

Betalen op factuur

In een B2B-omgeving is betalen op factuur natuurlijk een evidentie. Nu is er voor Variapack een extra laag van bescherming toegevoegd. Nieuwe klanten kunnen zich vrij registreren op de website, maar de eerste bestellingen moeten ze onmiddellijk via MultiSafepay afrekenen.

Variapack kan dan zelf bepalen wanneer ze een klant toegang geven tot de “Betalen op factuur”-functie.

Integratie met MS Dynamics AX (Axapta)

Voor een correcte orderverwerking is de synchronisatie van voorraad, prijzen en orders uiteraard cruciaal.

De orders worden elke minuut automatisch in een XML-formaat geëxporteerd naar Axapta. Zo kan de orderverwerking en communicatie richting het magazijn meteen van start gaan.

Daarnaast moeten ook de algemene prijzen, specifieke klantenprijzen en actuele voorraadstatus doorgegeven worden aan Magento.

Recent werd ook de aansturing van de productinformatie aan de mix toegevoegd. Nu kan Variapack in bulk producten updaten en nieuwe producten toevoegen.

 

Meer over Magento?

Geboeid door het voorproefje over dit project, en wil je nog beter begrijpen wat we allemaal voor jou en jouw organisatie kunnen betekenen? Bekijk dan zeker eens wat we allemaal voor jou kunnen doen.

Meer zien van ons werk?

Bekijk je graag nog een paar referenties? Die hebben we voor jou gebundeld via onderstaande link. Moest je vragen hebben, aarzel niet om contact op te nemen met ons.

Meer weten?

Aarzel niet om Yannick Fierens, e-commerce consultant bij eWINGS, te contacteren met jouw vragen. We helpen je graag verder.

5

Magento 2 specialisten met 10+ jaar praktische ervaring

5

No-nonsense aanpak met een focus op wat telt

Of bel het nummer +32 3 443 12 22 voor meer informatie.

Schrijf je in op onze newsletter.

en krijg maandelijks:

- een update over eWings

- info over nieuwe mogelijkheden binnen onze e-commerceoplossing

- een unieke e-commercetip

- en nog veel meer... 

Interesse in e-commerce en Magento 2? Schrijf je dan nu in

Bedankt voor je inschrijving!