PantoonBenes, specialist in print & sign

B2B Magento 2 webshop

Het project

Voor onze klant Pantoon bouwden we een stijlvolle B2B webshop. Een project boordevol interessante features en een hoogstandje op vlak van design.

De klant

PantoonBenes is een bedrijf gevestigd in Temse. Ze omschrijven zichzelf als dé partner voor professionals in Print & Sign. Benieuwd naar hoe hun Magento 2 webshop eruit ziet? Neem zeker zelf eens een kijkje op pantoon.be

pantoon project case eWings

Enkele beelden 

Stijlvol, modern design, met een uitgekiende user experience

Pantoon hecht veel belang aan het design van hun webshop. Ze waren op zoek naar een modern design waarmee ze hun zakelijke klanten op een gebruiksvriendelijke manier kunnen leiden doorheen hun complexe assortiment.

Daarbij werd er geïnvesteerd in statische content om de klant te helpen in het vinden van de perfecte hardware voor hun noden. Daarnaast werden er ook verschillende productgidsen geschreven. Deze moeten ervoor zorgen dat de klant ook zijn weg kan vinden in complexe Print & Sign-wereld.

Pantoon design

Veel opties overzichtelijk weergegeven

Bij Pantoon kan je terecht voor alles dat te maken heeft met print. Hierbij horen logischerwijs heel wat producten die configureerbaar zijn. Denk aan inktpatronen die in verschillende maten en kleuren verkrijgbaar zijn, papier dat in allerlei maten gesneden kan worden, enz.

Pantoon verkoopt naast inkt en papier ook printers. Hardware dus. Grote printers zal de klant niet rechtstreeks kunnen kopen. Ze kunnen gelukkig wel makkelijk een offerte aanvragen. De knop “in winkelwagen” verandert bij deze producten in “vraag uw offerte aan”.

Pantoon weergave

Extra productinfo voor de klant

Nog een leuke feature zijn de custom tabs. Bij elk product verschijnen er 2 tot 4 verschillende tabs. Een tab “omschrijving”, “specificaties”, “downloads” en “video”. Dankzij de custom tabs feature konden we instellen wie welk tabje wanneer te zien krijgt. Zo krijgen enkel ingelogde gebruikers het “downloads” tabje te zien en wordt het “video” tabje enkel getoond indien er een video is.

custom tabs Pantoon

Klant validatie via ERP integratie

Wanneer je als klant een account aanmaakt op de Pantoon site start er een klant validatie procedure. Deze validatie start in Magento op, wordt uitgevoerd in een extern systeem en komt daarna terug naar Magento. Pantoon gebruikt hiervoor het ERP systeem Briljant van Wolters Kluwer.

Zoals eerder gezegd bevat de site van Pantoon heel wat configurables. Wanneer je ingelogd bent als klant zie je, bij de configurable products, de prijzen mee bewegen. Hiervoor werd door Pantoon zelf een custom API geschreven.

Verder legden we ook een connectie tussen Magento en Mailchimp. Zo konden er een heleboel marketing automation-functies opgezet worden.

pantoon integraties

Meer over onze diensten?

  • Magento 2 webshops
  • Verkopen op marketplaces
  • Dynamicweb - e-commerce & Pim
  • Online Marketing

Meer project cases?

Bekijk je graag nog een paar referenties? Die hebben voor jou gebundeld via onderstaande link. Mocht je vragen hebbenm naam dan zeker contact met ons op.

Meer info nodig?

Neem vrijblijvend contact op met Yannick Fierens, E-commerce Consultant bij eWings via onderstaande gegevens. Of vul het contactformulier in. We nemen zo snel mogelijk contact op.

5

E-commerce specialisten met 10+ jaar praktische ervaring

5

Gecertificeerde experts in kwalitatieve technologieën

Of bel het nummer +32 3 443 12 22 voor meer informatie.

yannick-ewings