3 tools om je omzet te verhogen in 2022

nov 26, 2021 | Blog

3 tools om je omzet te verhogen in 2022

door | nov 26, 2021 | Blog | 0 Reacties

Leestijd: 3 minuten

De omzet verhogen is voor ongeveer elke webshopbeheerder wel een doelstelling. Hoe pak jij dit aan in 2022? In deze blogpost geven we je drie tools mee waarmee je je omzet een extra boost kan geven in het komende jaar. 

Hotjar

Weet jij hoe je bezoekers navigeren op je webshop? Op welke onderdelen van je homepagina wordt het meeste doorgeklikt? Staan de interessantste onderdelen van je menu op de juiste plaats? En welke weg leggen bezoekers af van landingspagina tot aankoop?

Veel webshopbeheerders kunnen geen volledig antwoord geven op die vragen. Ze steken veel energie in hun webshop, maar weten eigenlijk niet hoe mensen hun shop gebruiken. Terwijl dat essentieel is om alles te optimaliseren.

Hoe begin je eraan om wél een antwoord te krijgen op die vragen? Daarvoor is Hotjar de ideale tool. Met Hotjar kan je meten wat je bezoekers doen. Per pagina krijg je een visueel overzicht over de populaire en minder populaire onderdelen. Zo zie je onder andere waar veel bezoekers op klikken, tot waar ze scrollen op de pagina en welke onderdelen zelden worden gebruikt.

Je kan zelfs opnames zien van jouw bezoekers die je site gebruiken. Neem daar dus de interessante gebruikers uit (degenen die snel aankopen – of juist niet), en je ziet een schermopname van hun bezoek aan jouw webshop.

Alleen zo weet je écht hoe mensen je shop gebruiken, en hoef je niet langer te gokken. Zo kan je beslissingen nemen op basis van data, in plaats van je te baseren op buikgevoel.

 

SE Ranking

Op welke zoekwoorden wordt jouw webshop vooral teruggevonden in Google? Evolueert de ranking op die woorden in de positieve richting of niet? Doen je concurrenten het beter of slechter op die zoekwoorden? En hoe zit het met je backlinks?

Het belang van SEO moeten we hier niet meer uitleggen. Terwijl de meeste webshopbeheerders wel weten dat ze daar aandacht aan moeten besteden, hebben ze vaak weinig overzicht over de resultaten. SEO-inspanningen en -resultaten worden vaak niet gemeten, waardoor het werk nog te vaak in het wilde weg gebeurt.

Om SEO gestructureerd aan te pakken, is SE Ranking de ideale tool. Je kan er perfect honderden keywords opvolgen, je resultaten vergelijken met concurrenten, volledige dashboards opvragen over jouw webshop of over die van een concurrent, nieuwe en verdwenen backlinks nagaan, en nog veel meer.

Google Shopping Ads

Misschien wel dé manier om snel je omzet te verhogen is om Google Shopping Ads in te zetten. Zelfs als de SEO-resultaten van je webshop zó goed zijn dat je op de belangrijkste keywords bovenaan staat, dan nog zal je heel wat omzet mislopen als je geen Google Shopping Ads gebruikt.

De reden daarvoor is dat Google Shopping Ads een heel prominente plaats innemen bij de zoekresultaten. Ze komen helemaal bovenaan te staan, nemen veel plaats in en zijn dan nog eens heel visueel. Dat visuele trekt bezoekers aan, en dus wordt er veel op doorgeklikt. Zet jij niet in op Google Shopping Ads maar een concurrent wel? Dan loop je daarom ongetwijfeld veel omzet mis.

Wij zetten de automatische connectie tussen je Magento-webshop en Google Merchant Center op tot in de puntjes. Binnen de kortste keren zorgt dat voor extra omzet.

 

Dé combinatie voor 2022?

Hotjar, SE Ranking en Google Shopping Ads zijn wat ons betreft drie onmisbare tools voor webshopbeheerders die hun omzet willen verhogen. Bovendien is het een ideale combinatie, omdat het omzetverhoging op korte termijn (Google Shopping Ads) combineert met stabiele omzetverhoging op lange termijn (SE Ranking) en een oplossing van gemiddelde duur (Hotjar).