Amazon komt naar België!

jun 23, 2022 | Blog

Amazon komt naar België!

door | jun 23, 2022 | Blog | 0 Reacties

Leestijd: 3 minuten

Amazon is wereldwijd de sterkste marktplaats. Onze regio is op dat vlak een grote uitzondering. Bol.com heeft in België en Nederland zo’n sterke marktpositie dat Amazon zich altijd afwachtend heeft opgesteld. Amazon.nl bleef achter op Bol.com, en een Belgische versie bestond niet eens. Tot nu.

Welke rol speelt Amazon in België? 

Nadat Amazon eerder dit jaar al bekend maakte een logistiek centrum en kantoor op te richten in Antwerpen, blijkt nu dat er ook een Belgische Amazon-shop zal komen. In gelekte documenten staat dat de marktplaats 5 nieuwe landen op zich neemt, waaronder één Europees land: België. Uit de plannen blijkt dat Amazon mikt op september voor de livegang. Een officiële bevestiging van Amazon is er nog niet, maar alles wijst erop dat we later dit jaar de Belgische Amazon live zien gaan. In combinatie met het Antwerps logistiek centrum dat ook in 2022 afgerond wordt, kunnen we dus wel stellen dat Amazon nu volop de strijd met Bol.com aan gaat. Voor de URL amazon.be zullen ze wel nog moeten vechten, want die is al jaar en dag in bezit van een verzekeringskantoor.

Hoe kan ik verkopen op Amazon België?

De potentiële impact van Amazon is niet te onderschatten. Je kon uiteraard al op Amazon shoppen vanuit België, maar een Belgische shop zal er ongetwijfeld voor zorgen dat meer Belgen Amazon overwegen bij hun online aankoop. Als de prijzen of voorwaarden beter zijn op Amazon dan op Bol.com of jouw webshop, zit de kans er dus in dat kopers van platform veranderen.

Maar maak je als retailer niet te veel zorgen: Amazon zal niet van vandaag op morgen de Belgische markt domineren. Met goede SEO en een vlotte dienstverlening is een marktplaats als Amazon wel degelijk te verslaan. Word langs de andere kant ook niet té enthousiast door je volledige business te baseren op een extern platform. Een marktplaats als Amazon hoor je als een extra te zien, met een sterke eigen business als basis. 

Maar weet in ieder geval dat een reuzeplatform als Amazon uiteraard een heel sterke speler is die je niet kan en mag negeren in het e-commercelandschap. Zorg daarom dat je aan de juiste kant staat, en van in het begin op Amazon België verkoopt. Daarmee heb je Amazon aan jouw kant én ben je er van in het begin bij op een platform met veel potentieel. Zodra het zover is, helpen wij je uiteraard graag verder met verkopen op Amazon België – indien gewenst inclusief automatisatie via Channable. Wil je meer info over verkopen op Amazon in het algemeen? Bekijk dan zeker onze pagina over verkopen op Amazon.

 

Amazon zal ongetwijfeld de komende maanden details en extra info vrijgeven. Wij blijven het in ieder geval nauw opvolgen en delen de informatie in onze nieuwsbrief en op onze blog.