Connecteer je webshop met marktplaatsen als Bol.com en Amazon

jul 15, 2021 | Blog

Connecteer je webshop met marktplaatsen als Bol.com en Amazon

door | jul 15, 2021 | Blog | 0 Reacties

Leestijd: 3 minuten

Je verkoopt al op marktplaatsen als Bol.com en Amazon, maar het verloopt niet efficiënt? Of misschien denk je eraan om op die platformen te verkopen, maar vrees je dat er veel tijd in kruipt.

Wij automatiseren belangrijke processen, om repetitief werk te verminderen. Zo leggen we een volledig automatische connectie tussen je webshopsysteem en de marktplaats. De marktplaats neemt altijd de recentste informatie over van de webshop, en de webshop importeert automatisch de bestellingen vanuit de marktplaats. Tot slot is de voorraad altijd gesynchroniseerd tussen de marktplaatsen en de webshop.

We bekijken samen met jou welke elementen we best automatiseren. Zo houdt jullie team zich bezig met de nuttige en leuke delen, terwijl de repetitieve taken verdwijnen.

 

Productinformatie: het wiel niet opnieuw uitvinden

Jullie team heeft ongetwijfeld al veel tijd en energie gestoken in de productinformatie. De producttitels, productbeschrijvingen, foto’s, attributen zoals prijs en kleur, … Dit is allemaal informatie die de marktplaats verwacht, maar die je wellicht al hebt staan in je webshop.

Je bespaart dan ook enorm veel tijd door deze informatie automatisch te importeren in de marktplaats. Dan hoef je alleen nog de informatie die niet in de webshop zit, apart door te geven aan de marktplaats.

 

Productinformatie importeren uit je webshop

Voorraad: real-time updates tussen webshop en marktplaatsen

Stel: je verkoopt producten op je eigen webshop, maar diezelfde producten ook op Bol.com en Amazon. Als iemand op Bol de laatste voorraad van een bepaald product koopt, dan moeten jouw webshop en Amazon dat ook weten. Anders bestaat het risico dat je iets verkoopt dat niet op voorraad is. Het is onbegonnen werk om dat manueel te doen. Wij leggen daarom een real-time automatische connectie tussen je verschillende marktplaatsen en je webshop. Zo gebeuren de voorraadaanpassingen automatisch in alle richtingen.  
Synchroniseer je voorraad tussen webshop en marktplaats

Je Bol.com- en Amazon-bestellingen in je webshop

Bij de meeste bedrijven verloopt het orderproces in hun webshop grotendeels automatisch. Van de klant die online betaalt tot verwerking in het ERP en de tracking codes voor de klant: hier komen weinig manuele acties aan te pas.

Diezelfde bedrijven verkopen vaak op Bol.com op Amazon, om daar ál dat werk volledig manueel te doen. Ze houden de backend van de marktplaats in de gaten en elke bestelling verwerken ze manueel. Daarna voegen ze manueel tracking codes toe aan de bestellingen, zodat de klant die toegestuurd krijgt. Niet bepaald een optimale situatie wat ons betreft …

Wij zorgen ervoor dat de marktplaatsbestellingen automatisch tot in het webshopsysteem geïmporteerd worden. Zo is er een overzicht met alle bestellingen, en dat in het systeem dat jullie team gewend is. Op die manier kan het ERP-systeem de marktplaatsbestellingen ook mee oppikken. En de tracking codes? Die worden automatisch vanuit de webshop naar de marktplaats gestuurd, zodat de klant zijn order kan opvolgen.

Door deze automatisaties bespaar je elke week uren manueel en repetitief werk. Zo kan jullie team zich focussen op de nuttige taken, en ondertussen zorgt de automatische connectie met de marktplaatsen voor meer sales!