Magento 2: Hoe, wat en waarom?

jul 6, 2021 | Blog

Magento 2: Hoe, wat en waarom?

door | jul 6, 2021 | Blog | 0 Reacties

Leestijd: 3 minuten

Waarom kies je best voor het e-commerceplatform Magento 2? Wat is het voor een platform en hoe bouw ik mijn eigen Magento 2 webshop? Indien je zoekende bent naar een geschikt e-commerceplatform komen deze vragen je waarschijnlijk bekend voor. Wij geven je graag een kort en duidelijk antwoord.

Wat is Magento?

Magento is een Open Source ‘Content Management Systeem’ (CMS) dat gebruikt wordt voor het bouwen van e-commerce webshops. Een Open Source CMS systeem? Dit houdt in dat de brondcodes van de software openbaar zijn, waardoor je je webshop kunt inrichten zoals jij het wilt. Als je aanpassingen wil doen heb je geen licenties nodig van de softwareontwikkelaars.

Het e-commerceplatform Magento werd ontwikkeld in samenwerking met vrijwilligers en steun van Varien Inc. (nu Magento Inc.), een besloten vennootschap gevestigd in Culver City, Californië. De eerste Magento versie werd gelanceerd op 31 maar 2008. Later, in 2011, werd een groot deel van het bedrijf verkocht aan eBay.

Op 17 november 2015 werd de nieuwere versie van Magento, Magento 2 gelanceerd. En op 19 juli 2018 is Magento voor 1,68 miljard dollar overgenomen door Adobe.

Waarom Magento? – Voordelen?

#1 Een MultiStore platform

Met Magento heb je de mogelijkheid om meerdere webshops te publiceren vanuit één centraal systeem. Een goed voorbeeld hiervan is Skatetown. Zij beheren 2 verschillende webshops hockeytown.be en skatetown.be via één centraal Magento 2 platform.

#2 100% maat

Magento is PaaS (Platform as a Service), compleet open-source. Hierdoor krijg je als webshopontwikkelaar meer vrijheid en kan je je webshop volledig op maat aanpassen. Dit in tegenstelling tot een SaaS (Software as a Service), cloud-gebaseerd platform zoals Wix of Shopify, waarbij je beperkt bent tot de mogelijkheden die het platform aanbiedt.

#3 Duizenden extensies

Er zijn enorm veel modules en extensies beschikbaar voor Magento. Dankzij deze extensies kan je je webshop volledig op maat maken zonder dat er een programmeur aan te pas moet komen. Indien u echt iets speciaals wil dan heeft u natuurlijk wel een Magento programmeur nodig.

Magento 2 is, vanwege de vele opties, erg geschikt voor het bouwen van grote shops met ingewikkelde functionaliteiten. Daarnaast is het ook een uitstekend systeem voor conversie en zoekmachine optimalisatie.

Hoe bouw je een eigen Magento webshop?

Wil je een eigen Magento 2 webshop bouwen? Denk dan zeker aan de volgende 3 cruciale elementen lees meer…