Een project digitale marketing bij eWings

mei 30, 2023 | Blog

Een project digitale marketing bij eWings

door | mei 30, 2023 | Blog

Leestijd: 4 minuten

Naast e-commerce is eWings ook een expert op het gebied van digitale marketing. We voeren marketingtrajecten uit zowel voor webshops die we zelf bouwden, als voor andere websites en -shops in allerlei platformen. We starten ons marketingtraject met, indien nodig, een workshop en een aantal basiscontroles, zoals het installeren van marketingtools, basis SEO, basis SEA, enzovoort. Vervolgens maken we een projectvoorstel en kunnen we aan de slag gaan.

Workshop & basis-checks

Om je business beter te leren kennen, organiseren we graag een workshop bij ons op kantoor. Tijdens deze workshop zullen we dieper ingaan op de geschiedenis van het bedrijf, de huidige webshop, gebruikte digitalemarketingkanalen, KPI’s, enzovoort. We hebben dit ook gedaan bij SKM, waar we meer te weten kwamen over de oorsprong van het bedrijf, de bedrijfscultuur, de fysieke winkel en de doelstellingen voor de webshop. Na deze intensieve workshop kunnen we aan de slag gaan met een aantal basiscontroles. We zullen bekijken of alle tools en de webshop goed zijn ingesteld voor het starten met SEO, SEA, analytics, automatisering, etc. Hierna zal een projectvoorstel volgen.

wat is chatgpt
chatGPT e-mailmarketingcampagnes

Advies of een hands-on digital marketing project?

Na de vorige stap volgt een projectvoorstel. Dit voorstel kan variëren van een kort advies- of begeleidingstraject over SEO of SEA, over hulp bij Google Ads, tot een volledig marketingproject op langere termijn. Het project van SKM was een volledig marketingproject, waarbij we ook aandacht besteden aan langetermijndoelstellingen en onze werkwijze. Bij eWings streven we altijd naar open communicatie en zorgen we ervoor dat de klant voldoende informatie krijgt over onze werkzaamheden.

Project SKM

Voor de kledingwinkel SKM in Aartselaar kregen we de kans om ook een marketingproject op te starten. SKM is al een tijd bezig met een rebranding, wat ook een restyling van de fysieke winkel en een nieuwe webshop omvat. Ons zusterbedrijf Meteor heeft de webshop ontwikkeld en eWings mocht aan de slag met het uitwerken van een marketingstrategie. Hiervoor zijn we begonnen met een workshop, waarin we de unique selling points (USP’s) en focuspunten hebben vastgelegd op basis van de beschikbare informatie. Het is voor SKM erg belangrijk om hun persoonlijke aanpak en fysieke winkel mee te nemen in de marketingstrategie. Daarna zijn we gestart met het opzetten van een “SEO-framework” en Google Ads-campagnes.

chatGPT productnaam
chatGPT e-mailmarketingcampagnes

SEO

Voor SEO konden we met de nieuwe webshop van SKM helemaal van nul beginnen. Daarom hebben we ervoor gekozen om SEO-content op te bouwen voor de belangrijkste categorieën en merken. We hebben dit gedaan binnen een “framework” zodat de content gemakkelijk op de website geïmporteerd kon worden. Daarnaast hebben we ook technische SEO en redirects ingesteld om optimale resultaten te behalen. Hiervoor maken we gebruik van onze SEO-tools, zoals SE Ranking. Bovendien hebben we ervoor gezorgd dat de website geïndexeerd werd in Google Search Console. Dit heeft na de livegang van de website een aanzienlijke verbetering opgeleverd ten opzichte van de oude webshop.

Google Ads

Om de belangrijkste categorieën en merken te ondersteunen, zijn we ook aan de slag gegaan met het opzetten van zoek- en shoppingcampagnes binnen Google Ads. Voordat we de daadwerkelijke advertenties konden starten, hebben we een grondige analyse van de productfeed uitgevoerd. Nadat we de producttitles en descriptions hadden geoptimaliseerd, konden we beginnen met de shoppingcampagnes. We volgen deze campagnes wekelijks en blijven ze voortdurend optimaliseren om de beste resultaten te behalen.

chatGPT productnaam
chatGPT e-mailmarketingcampagnes

Next steps

Hierna willen we ons richten op social media-advertenties en automatiseringscampagnes. Met het volste vertrouwen kijken we samen met SKM en Meteor naar een succesvol digitalemarketingtraject.