Hoe ziet jouw e-commerce marketing project eruit bij eWings?

mei 30, 2023 | Blog

Hoe ziet jouw e-commerce marketing project eruit bij eWings?

door | mei 30, 2023 | Blog

Leestijd: 4 minuten

Bij eWings specialiseren we ons in het ontwikkelen van een digitale marketingstrategie voor jouw e-commerce. Onze expertise strekt zich uit tot het uitvoeren van marketingtrajecten voor zowel door ons gebouwde webshops als voor andere online platforms en winkels. Ons proces begint met een workshop en basiscontroles, waaronder de implementatie van marketingtools, fundamentele SEO (Search Engine Optimization), en SEA (Search Engine Advertising). Na deze initiële stappen, stellen we een gedetailleerd projectvoorstel op, waarna we klaar zijn om effectief aan de slag te gaan met het versterken van jouw online aanwezigheid.

Workshop & basis-checks

Om een diepgaand inzicht in jouw bedrijf te verkrijgen, bieden we bij eWings een gespecialiseerde workshop aan op ons kantoor. Deze sessie is gericht op het verkennen van de bedrijfsgeschiedenis, de huidige status van je webshop, de ingezette digitale marketingkanalen, KPI’s (Key Performance Indicators), en meer. 

Na deze workshop, beginnen we met essentiële controles. We evalueren of alle tools en je webshop optimaal zijn ingericht voor SEO (Search Engine Optimization), SEA (Search Engine Advertising), analytics, automatisering, en meer. Dit wordt gevolgd door een gedetailleerd projectvoorstel, waarmee we effectief aan de slag kunnen gaan om jouw digitale aanwezigheid te versterken.

wat is chatgpt
chatGPT e-mailmarketingcampagnes

Advies of een hands-on digital marketing project?

Na de vorige stap volgt een projectvoorstel. Dit voorstel kan variëren van een kort advies- of begeleidingstraject over SEO of SEA, over hulp bij Google Ads, tot een volledig e-commerce marketingproject op langere termijn. Bij eWings streven we altijd naar open communicatie en zorgen we ervoor dat de klant voldoende informatie krijgt over onze werkzaamheden.

SEO

Bij eWings richten we ons op het verbeteren van jouw online aanwezigheid en het optimaliseren van content door middel van een grondig zoekwoordenonderzoek. Dit onderzoek stelt ons in staat om te begrijpen hoe mensen naar informatie zoeken die voor jou relevant is. We maken gebruik van SE Ranking, onze betrouwbare tool, om deze inzichten te verkrijgen en jouw onderneming effectief in de digitale wereld te positioneren.

 

chatGPT e-mailmarketingcampagnes
chatGPT productnaam

Google Ads

Wij ondersteunen de voornaamste categorieën en merken op jouw webshop door aanvankelijk zoek- en shoppingcampagnes op te zetten binnen Google Ads. Welke categorieën en merken dit zijn ligt aan jouw input, de marges en ons vooronderzoek. Denk bij ons vooronderzoek aan zoekwoordenonderzoek, het ontdekken van geschikte landingspagina’s en een analyse van de huidige bestsellers op jouw webshop. We bepalen dus samen welke categorieën en merken we gaan inzetten voor Google Ads.

Een diepgaande analyse van de productfeed is onze volgende stap voordat we overgaan tot het lanceren van de advertenties. In deze productfeed staat alle productinformatie van jouw webshop en daarmee worden de shopping advertenties gebouwd. Na het optimaliseren van onder andere de producttitels en -beschrijvingen om zo goed mogelijk gevonden te worden, starten we met de shoppingcampagnes.

Deze campagnes worden wekelijks door ons gemonitord en continu verfijnd om optimale resultaten te behalen.