Ben jij een betrouwbare ‘SafeShop’?

mrt 28, 2022 | Blog

Ben jij een betrouwbare ‘SafeShop’?

door | mrt 28, 2022 | Blog | 0 Reacties

Leestijd: 3 minuten

Als webshop moet je aan de meest uiteenlopende wetgeving voldoen die constant in beweging is. Europese, lokale en sectorgebonden wetgeving maken het niet makkelijk om als e-commercehandelaar of -bedrijf bij te blijven. Zo implementeerden veel webshops de laatste jaren een GDPR-module. Maar daar blijft het niet bij op juridisch vlak. Het kan dus een goed idee zijn om hier experts bij te betrekken.

Iets wat vaak hand in hand gaat met de juridische kant van webshops, zijn kwaliteitslabels. Als je een kwaliteitslabel hebt van een grote, betrouwbare partij, dan word je eigen webshop ook als betrouwbaar gezien. Een van de redenen daarvoor is dat webshops met zo’n label juridisch correct zijn.

 

Magento out of stock module

Verhoog het vertrouwen in je webshop met het SafeShops Label

Een van de bekendste kwaliteitslabels is het Safeshops Label. Als je voor de SafeShops certificatie kiest, dan begeleidt SafeShops.be je jaarlijks juridisch bij de (uit)bouw van je webshop. Je kan daarbij gebruik maken van modeldocumenten in 4 talen (algemene voorwaarden, privacy & cookie policy), maar de certificatie gaat veel verder dan dat.

Zo screent een jurist ook alle andere relevante e-commercewetgeving op je webshop. Hij geeft je daarbij praktisch advies en is ook beschikbaar per videocall om je hierin bij te staan. Zo kan niet alleen jouw klant met een gerust hart bi jou shoppen, je vermijdt ook boetes of juridische klachten.

Europees label als extraatje

Je bent ook meteen Europees gecertifieerd. Zo ontvang je ook het Ecommerce Europe Trustmark. Voor hen die ambities hebben naar het buitenland toe, is dit een mooi extraatje.

Maar er is meer…

Kennisuitwisseling in een toegankelijke en open community

SafeShops is meer dan een label. Je komt terecht bij dé Belgische E-commerce associatie. Een open community, waar je naast de labelcertificatie ook geniet van interessante presentaties van andere webshops en experts tijdens gratis webinars of SafeShops cafés.

The Days: profileer je als duurzame, betrouwbare of lokale webshop

In de prijs van het kwaliteitslabel en lidmaatschap zit ook meteen je deelname aan The Days inbegrepen. Zo zet jij jouw zaak 3 keer per jaar extra in de kijker. Meer concreet bestaan de The Days uit: Eco Wednesday, Lazy Sunday – Local Day en Shop sustainable – trustful  & local. Elk met hun eigen unieke insteek. Meer info op www.thedays.be.

E-commerce Studies

Tot slot brengt SafeShops jaarlijks meerdere studies uit die de Belgische e-commercemarkt analyseren en doorgronden. De onderwerpen gaan van duurzaamheid, consumentenverwachtingen tot marktcijfers. Dit gebeurt in samenwerking met academici, overheden én onderzoeksbureaus. Als ‘SafeShop webshop’ heb je recht op de uitgebreide, gedetailleerde versies van deze studies.

Kortom, als lid van SafeShops treed je toe tot een interessante community, vergaar je kennis over de e-commercemarkt, krijg je juridische expertise en kan je deelnemen aan tal van evenementen. Het kwaliteitslabel stelt de klant daarbij gerust en toont aan dat jullie een te vertrouwen webshop zijn.

 

Gebruik de promocode EWINGSSAFE en geniet van €50 korting op het lidmaatschap (inclusief het kwaliteitslabel) bij SafeShops. Als eWings-klant betaal je zo slechts 245 euro i.p.v. 295 euro per jaar.