7 interessante subsidies voor meer groei en succes

mrt 27, 2023 | Blog

7 interessante subsidies voor meer groei en succes

door | mrt 27, 2023 | Blog | 0 Reacties

Leestijd: 5 minuten

Als lid van de KMO-portefeuille willen wij graag onze klanten en partners informeren over de mogelijkheid tot het verkrijgen van subsidies voor diverse projecten. De KMO-portefeuille is een initiatief van de Vlaamse overheid dat kleine en middelgrote ondernemingen ondersteunt bij hun groei en professionalisering.

Hieronder hebben wij onze top 7 interessantste subsidies opgesteld waardoor jij nog meer groei en succes haalt.

  1. Digitale internationale commerciële bedrijfscommunicatie
  2. Ontwikkelingsproject
  3. KMO-groeisubsidie – strategisch advies/aanwerving bij groeitraject
  4. Europese onderzoeks- en innovatiesteun
  5. Innovatiepremie
  6. KMO-portefeuille: steun voor opleidingen en advies
  7. Steun voor ondernemerschapscompetenties

1. Digitale internationale commerciële bedrijfscommunicatie

Maak jouw internationale groeiambities waar met de “Digitale internationale commerciële bedrijfscommunicatie” subsidie! Deze geweldige kans is speciaal ontworpen voor de Vlaamse KMO’s die hun internationale communicatie willen verbeteren door te investeren in digitale tools zoals websites, webshops, CRM-systemen en marketing automation software. En dat is niet alles! De subsidie dekt tot 50% van de kosten, waardoor je bedrijf kan besparen terwijl het groeit. Het doel van deze subsidie is om jouw export en internationale roei te stimuleren door middel van efficiënte en effectieve digitale communicatie.

channable marketplaces partner magento

2. Ontwikkelingsproject

Ben je op zoek naar een manier om jouw Vlaamse KMO naar het volgende niveau te tillen? Zoek dan niet verder dan “Ontwikkelingsproject”, de ultieme subsidie om innovatieve ideeën te ontwikkelen en om te zetten in succesvolle producten of diensten. Met deze geweldige subsidie kan jouw bedrijf tot 40% van de kosten van het ontwikkelingsproject dekken, zodat je meer financiële middelen hebt om te investeren in de groei van jouw bedrijf. Het doel van deze subsidie is om jouw bedrijf te helpen groeien en concurrerender te worden door het stimuleren van innovatie en ontwikkeling van nieuwe producten en diensten.

Productflow Official Partner

3. KMO-groeisubsidie – strategisch advies/aanwerving bij groeitraject

Krijg de financiële steun die je nodig hebt om je KMO-bedrijf te laten groeien met de groeisubsidie voor strategisch advies en aanwervingen. Deze subsidie is speciaal ontworpen om KMO’s te helpen bij het inhuren van experts die hen kunnen adviseren over de beste manieren om hun bedrijf uit te breiden en hun concurrentiepositie te verbeteren. Met deze subsidie kun je niet alleen de beste talenten aantrekken om je team te versterken, maar ook de nodige middelen verwerven om je strategieën te verfijnen en je bedrijf naar een hoger niveau te tillen.

4. Europese onderzoeks- en innovatiesteun

Ontdek de kansen die de Europese Onderzoeks- en Innovatiesteun biedt voor jouw innovatie projecten. Met deze subsidie krijg je als ondernemer de kans om jouw innovatieve ideeën om te zetten in realiteit en zo bij te dragen aan de ontwikkeling van nieuwe technologieën en oplossingen. Een specifiek programma onder de noemer van deze subsidie, is het DIGITAL project. Dit project richt zich specifiek op het ondersteunen van ondernemers die zich bezighouden met digitalisering. Met deze subsidie kun je de financiële middelen verwerven die je nodig hebt om jouw digitale projecten te realiseren om jouw onderneming te laten groeien. Ontdek hoe deze subsidie jou kan helpen bij het realiseren van jouw innovatieve uitdagingen op het gebied van digitalisering.

5. Innovatiepremie

Maak kennis met de Innovatiepremie: de perfecte oplossing voor ondernemers die hun innovatie ideeën willen omzetten in concrete projecten. Met deze premie kun je als ondernemer financiële steun krijgen om jouw innovatieve projecten te ontwikkelen en te realiseren. Of het nu gaat om het ontwikkelen van nieuwe producten of diensten, het verbeteren van bestaande processen of het uitvoeren van onderzoek naar nieuwe technologieën. De Innovatiepremie kan jouw onderneming helpen om te groeien en te innoveren. Met deze subsidie kun je niet alleen jouw innovatieve ideeën verwezenlijken, maar ook marktaandeel vergroten. Kortom, de Innovatiepremie is de ideale partner voor jouw innovatieve ambities.

channable marketplaces partner magento

6. KMO-portefeuille: steun voor opleidingen en advies

Ontdek hoe je als ondernemer je vaardigheden kunt verbeteren en aanscherpen om op die manier je bedrijf te laten groeien met de steun voor opleidingen en ondernemerschapscompetenties van de Vlaamse overheid. De KMO-portefeuille biedt de mogelijkheid om tot 30% van de kosten van opleiding en advies terug te krijgen, waardoor investeren in de toekomst van je bedrijf makkelijker wordt. Verbeter je professionele vaardigheden en ontdek hoe je je bedrijf kunt laten openbloeien.

Productflow Official Partner

7. Steun voor ondernemerschapscompetenties

Ontvang financiële steun voor het verbeteren van je ondernemerschapscompetenties! De steun is beschikbaar voor verschillende opleidingen en trainingen, en kan gebruikt worden om de kosten van deze programma’s te dekken. Verbeter je vaardigheden en kennis, en zet de volgende stap in het succesvol runnen van je bedrijf. Je kan tot 50% van de kosten van je opleiding of training vergoed krijgen, met een maximum van €7.500 per jaar. Dit betekent dat je een aanzienlijk bedrag kan besparen terwijl je tegelijkertijd je vaardigheden en kennis verbetert, wat kan leiden tot succesvollere bedrijfsresultaten.