Verhoog je klantretentie met een spaarpuntensysteem

okt 26, 2022 | Blog

Verhoog je klantretentie met een spaarpuntensysteem

door | okt 26, 2022 | Blog | 0 Reacties

Leestijd: 2 minuten

Klantretentie is voor elk bedrijf een belangrijk begrip. Het duidt op hoe lang je een klant weet vast te houden, of hoe vaak je hem terug weet te laten komen. Hoewel het natuurlijk essentieel is om ervoor te zorgen dat er genoeg nieuwe klanten binnenstromen in het bedrijf, is het zo mogelijk nóg belangrijker om bestaande klanten te behouden. Dit is omdat het verkrijgen van nieuwe klanten wel 6 tot 7 keer zoveel (!) kost als het behouden van bestaande klanten. Als bedrijf steek je veel inspanningen en middelen in het verkrijgen van nieuwe klanten, zorg er dus voor dat je die nieuwe klanten niet na één aankoop al laat gaan.

Een goede manier om klanten te behouden is werken met spaarpunten die klanten kunnen omzetten in korting op een volgende bestelling. Bij eWings werken we hiervoor met de Aheadworks Reward Points module in Magento. Deze module staat je toe om klanten punten toe te kennen voor bepaalde acties. Een logische actie die punten kan opleveren is een aankoop doen, maar je kan klanten ook punten geven als ze een account aanmaken, inschrijven op de newsletter, of een review plaatsen bijvoorbeeld.

Als admin bepaal je zelf welke acties punten opleveren, hoeveel punten de klant verdient met elke actie en hoeveel korting een spaarpunt waard is. Je kan een uitgebreid overzicht met alle wijzigingen in de puntenaantallen van klanten bekijken. Ook klanten zelf kunnen dit overzicht met wijzigingen in hun puntenaantallen zien. Na het plaatsen van een bestelling kunnen ze dus meteen zien hoeveel punten ze daarmee verdiend hebben.

De Koffieboon spaarpunten

Waarom gebruikmaken van de Aheadworks Reward Points module?

Bij eWings bieden we de Aheadworks Reward Points oplossing aan om je klantretentie en je omzet te verhogen. Bestaande klanten worden beloond door het spaarpuntensysteem, en nieuwe klanten worden gemotiveerd om voor jouw shop te kiezen. Een klant die nog punten ter waarde van €20 heeft staan in zijn account op jouw shop, zal twee keer nadenken voor hij bij een van je concurrenten aankoopt. Daar kan hij niet terecht met zijn punten én zo loopt hij extra punten mis.

Bovendien behoud jij als webshopadmin de controle. Je bepaalt de earn rate: hoeveel punten krijgt de klant als hij €100 spendeert? Ook de spend rate kies je zelf: als een klant 100 punten heeft, hoeveel korting krijgt hij dan? Als hij iets van jouw bedrijf deelt op sociale media: krijgt de klant daar ook punten voor? En de punten in zijn account: hoe lang blijven die geldig? Dit kan jij allemaal als admin volledig beheren.