Webshop Vakbeurs: eCommerce met vleugels?

mei 8, 2018 | Andere

Webshop Vakbeurs: eCommerce met vleugels?

door | mei 8, 2018 | Andere | 0 Reacties

Leestijd: 2 minuten

Naar jaarlijkse traditie vond op 25 & 26 april de webshop vakbeurs plaats in De Nekkerhal te Mechelen. De organisatie OGZ probeert dan alle e-commerce minnende personen en organisaties samen te brengen. Je vond er allerlei soorten bedrijven: gaande van payment providers, social media marketingbureaus, tot fulfilment diensten en alles daartussen. De e-commerce beurzen bij onze noorderburen zijn vaak groter en meer uitgebreid, maar dat hield verschillende Nederlandse bedrijven zoals Active Ants, Trengo en anderen niet tegen om ook op de sterk groeiende Belgische markt zich aan te bieden.

Nieuw dit jaar was de combinatie met de big data expo. Ideaal om meer te weten te komen over het genereren, verzamelen, analyseren, optimaliseren en toepassen van “big data”.

Kenniscentrum

Bezoekers hadden de keuze uit meer dan 50 gastsprekers die hun passie en kennis wilden delen. Wie graag een breder beeld had kon luisteren naar sprekers zoals Philippe De Backer, staatsecretaris voor bestrijding van sociale fraude, privacy en Noordzee, die de beruchte GDPR extra duiding kwam geven. Verder was er nog Alexander De Croo, vicepremier en minister van ontwikkelingssamenwerking, digitale agenda, telecom en post, en vele anderen die de magie en uitdagingen van e-commerce vandaag en morgen in beeld brachten. Meer praktisch aangelegd en nood aan dagelijkse inzichten? Dan waren er de uiteenzetting van (project)managers van onder meer Medpets, Maison Lab, enz.

eWINGS, het full service e-commerce agency onder Xplore Group, had er ook een stand die barstte van de e-passie. Met onze unieke 360 graden aanpak wisten we vele kijk- en luisterlustigen te bekoren. Zo bouwen we Magento webshops, zorgen we voor integratie met meer dan 100 marktplaatsen en prijsvergelijkers, creëren we online marketingstrategieën en hebben we een e-fulfilment center voor opslag en distributie tussen Antwerpen en Brussel. De volgende beurs waar je ons kan vinden is de Ecommerce Xpo in Kortrijk.

Wat meer in 2018?

Op 12 en 13 november 2018 vind je ons ook terug op de E-commerce Xpo in kortrijk. Alle info vind je hier.